Waarvoor een beroep doen op thuisverpleging?

Glycemie controleren

Je glycemie geeft het glucose- of suikergehalte in je bloed weer. Bij diabetes is er een verhoogde bloedsuikerspiegel. Het is essentieel om de glycemie regelmatig te meten. Onze thuisverpleegkundige komt langs voor de controle ervan of leert jou om zelf je glycemie te meten.

Insuline toedienen

Wanneer de alvleesklier geen of onvoldoende insuline produceert, moet insuline toegediend worden. De arts beslist samen met jou, welke soort(en), hoeveel inspuitingen en hoeveel insuline je nodig hebt. De thuisverpleegkundige komt langs voor het toedienen van de insuline of leert je de juiste injectietechniek aan.

Incretine-mimetica toedienen

Bij mensen met type 2 diabetes is het tekort aan incretine na de maaltijd mee verantwoordelijk voor de stijging van de bloedsuikerwaarden. De behandeling bestaat uit het innemen van incretine onder de vorm van tabletten of inspuitingen.

Orale medicatie klaarzetten

Orale medicatie neem je in via de mond. In het geval van diabetes type 2 zijn orale antidiabetica, ofwel bloedsuikerverlagende middelen via de mond, vaak de eerste keuze.

Voortraject en zorgtraject diabetes

Voor diabetespatiënten is het bepalen en verkrijgen van juiste omkadering en begeleiding cruciaal. Ontdek hier meer.

Interessante artikels

Ik hou het gelukkig onder controle

Diabetes is een chronische aandoening waarbij er te veel glucose (suiker) in het bloed zit. Daarom wordt deze aandoening...

Lees meer

Diabetes: begeleiding en zorg aanvragen

Over de aanvraag

Moet de zorg binnen de 48u of in het weekend opgestart of aangepast worden? Geef dit dan telefonisch door. Wij zijn 24u/24 en 7d/7 bereikbaar via: 078 15 25 35.

Over de klant

Voor wie is deze dienst of zorg bedoeld?

Vul hier de contactgegevens in van de persoon die we mogen contacteren bij vragen of updates over deze aanvraag.