Toekomstige ouders

Je verwacht een eerste kindje of je plant gezinsuitbreiding? We hebben de kennis in huis om je extra informatie te geven om samen de eerste stappen naar een gezin in vol vertrouwen te zetten.

We helpen je in elke fase van de zwangerschap

Alles over zwangerschap

Professionele ondersteuning

Net zwanger of net niet? Nog jong en al zwanger? Vragen bij genetische aandoeningen of extra begeleiding of hulpverlening nodig? Aarzel niet om op zoek te gaan naar professionele ondersteuning. Neem een kijkje naar de links in dit overzicht.

Zwanger? Proficiat!

En nu?

Laat je vanaf het begin van je zwangerschap goed begeleiden. De vroedkundige of arts kan jouw gezondheid, en de groei en ontwikkeling van je baby opvolgen. Ze hebben ook info voor je klaar over de soorten bevallingen, zoals ziekenhuisbevalling, onderwaterbevalling of thuisbevalling.

Lees meer

Vroedkunde: wat en hoe?

Een vroedkundige staat ouders graag bij met raad, daad én medisch advies. Zeker bij een eerste kindje zijn er veel vragen waar de vroedkundige je kan bij helpen. Ook bij thuiskomst na de bevalling. Het herstel van de mama en de verzorging van je baby staat dan centraal. Neem snel contact op en vraag meer info.

Lees meer

Kraamzorg, iets voor mij? 

De eerste weken na de bevalling kunnen we je extra bijstaan. Een gespecialiseerde medewerker helpt je bij het babybadje of houdt een oogje in het zeil zodat jij even kan bijslapen. Ook bij de strijk, de boodschappen en het koken kunnen we even bijspringen.

Lees meer

Kinderopvang

Al tijdens de zwangerschap is het belangrijk om een crèche of een onthaalouder te vinden. i-mens helpt je een plaats te vinden voor je baby waar verzorging en plezier centraal staan. Zo kan jij met een gerust hart aan je dag kan beginnen.

Lees meer

Zwangerschapsworkshops

Voor iedere ouder is de prenatale periode een zoektocht. Onze vroedvrouwen helpen je graag bij je thuis of in groep.

Aanvullende diensten

Opvoedings­ondersteuning

Hulp voor ouders en professionals bij de opvoeding

Lees meer

Poetshulp met dienstencheques

Als je huishoudelijke taken uit handen geeft, krijg je meer tijd voor andere dingen

Lees meer

Thuisoppas voor zieke kinderen

Gezien het COVID-19 zijn we zeer alert bij de thuisoppas van een ziek kind.

Lees meer

Ja, ik wil de zwangerschapsnieuwsbrief ontvangen

Interessante artikels