Vrijwilligerswerk is intens, maar dankbaar

Door Evelien De Cock

Marijke zocht een manier om haar steentje bij te dragen aan de maatschappij. Dat doet ze als vrijwilliger oppas en vervoer bij i-mens.

Wil jij ook iets betekenen voor iemand anders? Word net als Marijke vrijwilliger.

Bekijk nu ons aanbod vrijwilligerswerk

Een nieuwe uitdaging

Na 41 jaar in het onderwijs is Marijke (63) met pensioen. "Ik heb altijd gezegd: ik wil niet in een zwart gat vallen." Ze zocht en vond haar nieuwe uitdaging bij i-mens: elke maandagnamiddag past ze als oppashulp op Helga. Marijke houdt haar gezelschap, helpt bij het eten en gaat met haar wandelen

François, de man en mantelzorger van Helga, is enthousiast over oppashulp Marijke: "Hoe Marijke omgaat met mensen die zorg nodig hebben, is gewoon prachtig", getuigt hij.

Marijke brengt rust. Ze verlicht mij van mijn zorgen terwijl Helga geniet van haar gezelschap.

François, man en mantelzorger van Helga

Marijke is ook vrijwilliger bij de vervoerdienst. ”Ik breng klanten naar de dokter, het ziekenhuis en naar andere medische afspraken."

Energie geven & terugkrijgen

"Vrijwilligerswerk is best intens. Je steekt in het oppassen heel wat energie, maar je haalt er evenveel energie terug uit."

Iedereen is zo dankbaar. Ik vind het fijn dat ik iets kan betekenen voor iemand anders.

Marijke, vrijwilliger

Waar Marijke de meeste voldoening uit haalt? De warmte en de vriendschap van haar klanten. “Je schept als vrijwilliger echt een band met de mensen.”

Op jouw maat

Marijke apprecieert de flexibiliteit en de vrijheid die ze krijgt bij i-mens. “Je bent altijd vrij om in aanvragen mee te stappen. Lukt het eens niet, kan je gewoon 'nee' zeggen."

"Je zoekt ook samen naar een job die je ligt. Er is voor ieder wat wils: dagoppas, vervoer, nachtoppas. Ik raadde een goede vriendin vrijwilligerswerk bij i-mens aan. Met succes: binnenkort start ze als nachtoppas."

Wil jij net als Marijke iets betekenen voor iemand anders?

Dat kan als vrijwilliger.

Bekijk nu ons aanbod vrijwilligerswerk
Vrijwilliger Marijke met haar klant Helga

Ook interessant

Vrijwilligerswerk leert me relativeren

Video

Overdag doet Vivienne (72) graag iets voor zichzelf of staat ze in voor haar 5 kleinkinderen. Nachtoppas sluit daarom he...

Lees Viviennes verhaal

Lore haalt bakken energie uit vrijwilligerswerk

Video

Ken je dat, een bezige bij? Iemand die werkt, studeert en ook nog eens tijd vindt voor vrijwilligerswerk? Ontmoet Lore (...

Lees Lores verhaal