Vrijwilligers zijn meer dan de kers op de taart

Door Evelien De Cock

“Elke dag is een mooie herinnering”, zegt Geert. Hij is vrijwillige chauffeur bij i-mens en vervoert mensen naar hun medische afspraak. Uit deze ritten haalt hij veel kameraadschap.

Wil je net als Geert een meerwaarde betekenen voor mensen met een zorgvraag?

bekijk dan zeker onze vacatures vrijwilligerswerk

Respect en vriendschap

Geert moest noodgedwongen zijn job als kok in een woonzorgcentrum stopzetten wegens rugklachten. Hij bleef niet bij de pakken zitten en ging aan de slag als vrijwillige chauffeur bij i-mens. Hij treedt hiermee in de voetsporen van zijn ouders.

De vrijwillige chauffeur vervoert mensen die medische hulp nodig hebben, maar zelf niet kunnen rijden. Geert is 1 van de chauffeurs en zorgt dat deze mensen in het ziekenhuis, dokterspraktijk of bij de tandarts geraken. “Ik begeleid mensen tot aan de praktijk. Dan wacht ik buiten tot de patiënt klaar is zodat ik hem of haar weer veilig naar huis kan brengen”, vertelt Geert.

Het respect en soms zelfs vriendschap die je terugkrijgt van mensen, is zo mooi.

Geert, vrijwilliger bij i-mens

Dat doet hij al 6 jaar. “En dat is geen dag teveel”, zegt Geert. “Het respect en soms zelfs vriendschap die je terugkrijgt van mensen, is zo mooi.”

Eric reed 2 jaar mee met Geert. Beide heren vonden elkaar bij elke rit voor een warm gesprek. Eric was Geert dankbaar voor de veiligheid die hij bood om samen over eender wat te kunnen communiceren. Het werd pure kameraadschap, tot op het laatste moment.

Meer dan vervoer

Geert beseft heel goed dat zijn werk als vrijwilliger veel impact heeft op de klanten. “Ik zou het dan ook voor geen geld van de wereld willen inruilen”, zegt hij.

Wanneer een klant speciaal naar jou vraagt, weet je dat je een meerwaarde biedt.

Geert, vrijwilliger bij i-mens

“We zijn meer dan een kers op de taart. We zorgen niet alleen voor veilig vervoer, maar ook voor een luisterend oor. Ik kan iedereen aanraden om vrijwilligerswerk te doen. Er zijn zoveel kleine dingen die het mooi maken, zoals wanneer je hoort dat een klant speciaal naar jou heeft gevraagd”, besluit Geert.

Wil je net als Geert een meerwaarde bieden aan mensen met een zorgvraag?

Dan is vrijwilligerswerk vast iets voor jou.

Check snel onze vacatures vrijwilligerswerk
Vrijwilliger vervoer Geert met klant Eric

Aanvullende diensten

Ook interessant