Lore haalt bakken energie uit vrijwilligerswerk

Door Eline De Wit

Ken je dat, een bezige bij? Iemand die werkt, studeert en ook nog eens tijd vindt voor vrijwilligerswerk? Ontmoet Lore (26). Ze vertelt ons wat haar zo motiveert als vrijwilliger.

Energie voor 2

Lore startte een jaar geleden met vrijwilligerswerk als opdracht voor school. Ze is bij i-mens blijven plakken omdat ze het zo graag doet. “Ik haal veel meer energie uit een uurtje vrijwilligerswerk dan een uur in de zetel zitten. Dan is het vanzelfsprekend dat je dat blijft doen.”

Wil jij ook bakken energie halen uit zorgen voor anderen?

Bekijk nu ons aanbod vrijwilligerswerk

Meteen een klik

Als vrijwilliger dagoppas gaat Lore mensen thuis vergezellen, samen wandelen, boodschappen doen of een oogje in het zeil houden. “1 keer per maand ga ik winkelen met Wilfried. Hij heeft een niet-aangeboren hersenletsel. Daardoor kan hij zich moeilijk oriënteren en focussen op meerdere zaken tegelijk. Dus ik maak hem wegwijs in de winkel en rij met de auto.”

“Tijdens onze kennismaking was er meteen een klik. Wilfried doet ook vrijwilligerswerk. Dat schept automatisch een band. We lachen veel samen en gaan na de boodschappen gezellig een koffietje drinken.”

Wilfried vindt het moeilijk om hulp te vragen. "Gelukkig kent Lore mij al en neemt ze zelf initiatief", vertelt hij. "Dan belt ze me: 'Zeg, heb je wel nog genoeg voorraad in huis?'."

Ik vind het chic dat zo'n jong iemand als Lore vrijwilligerswerk doet.

Wilfried, klant

Je niet in 1000 bochten wringen

“Er zijn veel mensen die nood hebben aan een vrijwilliger. Meer dan genoeg aanbiedingen vrijwilligerswerk dus om te kijken wat bij jou past. Je maakt eerst kennis met de klant. Het is erg belangrijk dat er een klik is. Want je moet het vrijwilligerswerk met plezier doen. Je kijkt ook steeds wat de noden zijn en wat jouw inbreng kan zijn.”

Vrijwilligerswerk blijf ik doen. Absoluut.

Lore, vrijwilliger

“Binnenkort ben ik afgestudeerd en zal mijn leven iets rustiger zijn. In september start ik met een nieuwe job. Voor mij is het perfect om 1 keer per maand mijn klant boodschappen te helpen inslaan. En iets drinken als afsluiter, natuurlijk.”

Twijfel je nog?

“Aan alle twijfelaars: probeer het eens uit, je zal snel merken dat je van vrijwilligerswerk veel energie krijgt. Het is een mooie kans, grijp hem dus zeker. Ik beloof dat het je keigoed zal bevallen.”

Grijp net als Lore een mooie kans

Word ook vrijwilliger bij i-mens

Bekijk nu onze vacatures vrijwilligerswerk
Vrijwilliger Lore met haar klant Wilfried

Ook interessant

Vrijwilligerswerk leert me relativeren

Video

Overdag doet Vivienne (72) graag iets voor zichzelf of staat ze in voor haar 5 kleinkinderen. Nachtoppas sluit daarom he...

Lees Viviennes verhaal

Vrijwilligerswerk is intens, maar dankbaar

Video

Marijke zocht een manier om haar steentje bij te dragen aan de maatschappij. Dat doet ze als vrijwilliger oppas en vervo...

Lees Marijkes verhaal