Als startende onthaalouder gaf i-mens me een duwtje in de rug

Karien (39) sloot 11 jaar geleden een succesvolle, goedbetaalde job af om onthaalouder te worden. Waarom? Omdat ze kinderen iedere dag iets wil bijbrengen. i-mens bood haar als startende onthaalouder de juiste ondersteuning. Dat duwtje in de rug was welkom.

Wil jij graag bij jou thuis voor kleine kinderen zorgen? Hoe word je onthaalouder? Wat houdt de job precies in en wat verdien je?
Meer weten over werken als onthaalouder

Onthaalouder Karien koos bewust voor i-mens

“Ik bezocht via internet verschillende websites van diensten waarbij ik mij eventueel kon aansluiten. Bij i-mens kreeg ik heel wat voordelen. Dat duwtje in de rug was als starter erg welkom. Mijn keuze was dan ook snel gemaakt." Iedere startende onthaalouder krijgt o.a. een opstartpremie. Zo kan je meteen je eigen materiaal aankopen.

Een dag als onthaalouder

“Als onthaalouder doe ik de dingen die iedere (groot)ouder met hun (klein)kinderen doen: samen eten, knutselen, buiten spelen... Het is voor mij een uitdaging om nieuwe dingen te bedenken en om dat samen met de kindjes te beleven. Zo plukten we deze middag tomaatjes in de tuin. Ik wil niet afglijden naar een vast sleur.

Ik hecht veel waarde aan de band met de ouders. Zo begin ik mijn dag als onthaalmama altijd met een gesprekje met de mama of papa die hun kindje komen brengen. Ik luister als er speciale wensen zijn, hoe de nacht is geweest ... "

Naast het individueel contact dat Karien met de ouders heeft, vindt ze het belangrijk dat de ouders ook elkaar kennen. “Ik heb een WhatsApp groepje met alle ouders waarbinnen we communiceren. Zo spreken we bijvoorbeeld af of iemand zin heeft om mee te gaan naar het park. En om de 2 jaar doe ik een drink in de tuin waar ouders ervaringen en tips met elkaar delen.”

's Morgens is hier niemand verdrietig

“Ik heb een zeer goede band met de kindjes. Ze komen hier allemaal graag. Ik zie dat aan de glimlach die ik krijg wanneer ze me zien, zelfs vanuit de maxicosy. En dan denk ik: gij voelt u veilig bij mij.

Dit geeft mij elke dag energie om van alles te organiseren en creatief te blijven. Daarom ben ik onthaalouder geworden.”

Bij Karien huilen de kinderen nooit. Dat is iets wat quasi elke mama hier zegt. Ze is gewoon geboren voor het vak.

Eva, mama van Eli en Noah

Eva, mama van Eli en Noah koos Karien als onthaalouder om haar kindjes aan toe te vertrouwen. "Ik bewonder hoe Karien elke dag voor 8 kinderen zorgt zonder ooit haar geduld te verliezen. Als mama van 2 weet ik hoe lastig dat kan zijn."

Lijkt een job als onthaalouder jou wel wat?

Bekijk nu onze vacatures of bel ons op 078 15 25 35.

Vacatures onthaalouder
Onthaalouder Karien met Eli, Noah en mama Eva

Aanvullende diensten

Ook interessant