Als kinderbegeleider zie ik de kinderen opgroeien

Door Evelien De Cock

Helena (24) is kinderbegeleider bij i-mens. In de opvang vindt ze haar passie. Dag in dag uit verzorgt ze kinderen en helpt ze hen bij hun letterlijke en figuurlijke 1ste stapjes.

Wil jij net als Helena werken met kleine kindjes? Kom dan bij ons werken als kinderbegeleider.

Bekijk nu onze kinderzorg vacatures

Een logische keuze

“Ik was altijd al gefascineerd door kinderen en baby’s. Na mijn stage in de kinderopvang wist ik dan ook dat dit iets voor mij is. De keuze was logisch”, steekt Helena van wal. Met hart en ziel zorgt ze als kinderbegeleider elke dag voor de kindjes van de opvang waar ze werkt.

De kindjes zien opgroeien, is heel fijn

Helena, kinderbegeleider bij i-mens

De hoofdrol

Samen met haar collega’s staat ze het opgroeiproces van de kindjes bij. Ze speelt er in feite een hoofdrol in. “We leren de kinderen heel veel dingen, zoals spelen en stappen”, zegt ze.

“Die kinderen zien opgroeien, vind ik heel mooi. En natuurlijk geven we ze ook heel veel liefde. Dat is het leukste aan deze job: de liefde die je terug krijgt van de kindjes. Ze zien je toekomen ’s morgens en meteen verschijnt er een lach op hun gezicht.”

We krijgen veel bedankjes van ouders.

Helena, kinderbegeleider bij i-mens

Ouders zijn Helena erg dankbaar. “Maar ook de verantwoordelijke zegt vaak hoe goed we het doen. We krijgen van haar veel bedankjes en dat is heel fijn”, besluit ze.

Wil jij net als Helena kindjes helpen bij hun 1ste stapjes?

Word dan kinderbegeleider in onze opvang.

Vind hier een vacature in jouw buurt
Kinderbegeleider Helena met Marie-Elodie

Aanvullende diensten

Ook interessant