Thuisverpleegkundige Anima werkt zelfstandig, maar toch in team

Door Eline De Wit

Anima (27) is thuisverpleegkundige en volgde een extra opleiding tot diabeteseducator. “i-mens stelde me elke maandag vrij. Zo kon ik de opleiding combineren met het werk. Nu kan ik mijn kennis delen met patiënten en collega’s.”

Gespecialiseerd in diabetes

Anima is blij dat ze de opleidingskans heeft gekregen én gegrepen. “Als diabeteseducator geef ik de mensen thuis een woordje uitleg over diabetes. Zo weten ze wat het betekent voor hun voeding en beweging. Doordat ik diabetespatiënten kan bijsturen, hoeven ze vaak niet naar de dokter of het ziekenhuis.”

Een team waarop je kan bouwen

Je bent je eigen baas, maar toch werk je in team. De perfecte combinatie van werken.

“Als ik een bepaalde techniek niet volledig beheers, kan ik beroep doen op ons goed team van verpleegkundigen en zorgkundigen. Dan gaan we samen langs bij de patiënt, zodat ik de techniek een volgende keer zelf kan toepassen. We zijn er voor elkaar, dat is wat telt.”

Thuisverpleging is het leukste wat er is

Als verpleegkundige staat Anima 100% achter haar keuze voor de thuisverpleging. “Dankzij de flexibiliteit kan ik in mijn pauze eens een powernapje doen thuis. Ik zie ook wat voor weer het buiten is door zoveel onderweg te zijn. Dat is veel aangenamer dan een hele dag binnen zitten.”

Ook zin in een job met meer flexibiliteit?

BEKIJK DAN NU ONZE VACATURES

Een koffie, pateeke of ijsje?

Haar patiënten zien Anima graag toekomen, en dat merkt ze. “Door hun enthousiasme en door het eten of drinken dat ze me aanbieden, voel ik me gewaardeerd. Want ik help hen, verlicht de pijn en ben er voor de dagelijkse babbel.”

Ze kent haar patiënten zodanig goed, en omgekeerd, dat het voelt alsof ze een stukje familie is. “Ik ben zelfs al op enkele recepties uitgenodigd. Dat is erg leuk.”

Wil jij net als Anima zelfstandig werken, maar toch niet alleen?

Dan is thuisverpleegkunde iets voor jou.

Bekijk nu onze vacatures voor verpleegkundigen

Ook interessant

Als thuisverpleegkundige voelt Kiona zich vrij

Video

Na haar studies zocht gespecialiseerde spoedverpleegkundige Kiona (26) naar een job met veel vrijheid en zelfstandigheid...

Lees Kiona's verhaal