Verpleegkundige Sylvie koos voor het woonzorgcentrum

Door Evelien De Cock

Een aantal jaren geleden kreeg Sylvie's (37) oma palliatieve zorg. Ze voelde iets kriebelen: dit wou ze ook doen. Sylvie volgde op haar 30ste een opleiding verpleegkunde en kiest voor een job in het woonzorgcentrum van i-mens. Door de warme sfeer en fijne collega’s voelt ze zich deel van een warm nest.

Voel je het ook kriebelen om voor ouderen te zorgen? Wordt net als Sylvie woonzorgmedewerker.

BEKIJK NU ONZE VACATURES WOONZORG

Sylvie is verpleegkundige in ons Zorghotel Wellington in Oostende. Ze helpt er de bewoners met het innemen van hun medicatie en bij het wassen en naar het toilet gaan. Ze doet af en toe ook wondverzorging en houdt contact met de dokters.

Tijd voor warme babbels … en feest met taart

Met de bewoners slaat ze af en toe eens een goede babbel. “Want dat hebben ze eigenlijk nog het liefst”, vertelt Sylvie.

Hier kan ik echt tijd nemen voor iedere persoon. Dat vind ik heel belangrijk.

De sfeer is er dan ook heel gemoedelijk. "Wanneer iemand 100 jaar wordt, organiseren we met z’n allen een feestje. Het keukenteam bakt dan een taart en voorziet voor de bewoners een glaasje bubbels… We maken het extra gezellig.”

Dankzij de vriendschap die ze er opbouwt met de bewoners kan Sylvie haar passie voor mensen volop kwijt.

Zorg voor patiënt én voor jou

Voor haar carrièreswitch werkte Sylvie als administratief ondersteuner bij een mutualiteit. Sylvie is blij met haar keuzes voor verpleegkunde, de woonzorgsector én i-mens.

Beter dan i-mens kan niet. De warme, familiale sfeer tussen je collega’s, de bewoners … Daar doe ik het voor.

Ze houdt er een hechte groep aan collega’s aan over en voelt zich ondersteund. "i-mens probeert echt rekening te houden met je privésituatie. Als het nodig is, kunnen we makkelijk onderling wisselen van shift. Dat is fijn. Naast het woonzorgcentrum is er ook een kinderopvang waar we als medewerkers voorrang krijgen. Megahandig."

"Ook ergonomisch zijn in het woonzorghotel alle steuntjes voorzien. Missen we toch nog iets? Dan zitten we samen om te zien of ervoor kan worden gezorgd.”

Voel je het ook kriebelen om voor ouderen te zorgen?

Word net als Sylvie verpleegkundige in een woonzorgcentrum.

Bekijk nu onze vacatures woonzorg

Ook interessant