Als thuisverpleegkundige voelt Kiona zich vrij

Door Evelien De Cock

Na haar studies zocht gespecialiseerde spoedverpleegkundige Kiona (26) naar een job met veel vrijheid en zelfstandigheid. Dat vond ze in thuisverpleging bij i-mens. Ook bij de patiënten thuis is haar pad gevuld met uitdagingen en kan ze uitblinken in haar specialisatie.

Zoek jij net als Kiona een job met veel impact en vrijheid?

BEKIJK NU ONZE VACATURES als THUISVERPLEegkundige

Niet voor watjes

Kiona is sinds 2 jaar thuisverpleegkundige bij i-mens. Bij de patiënten thuis is er minder drama dan op de spoedafdeling in een ziekenhuis. Maar of thuisverpleging voor watjes is? Niet volgens Kiona:

Thuisverpleging is niet de was en de plas doen. Het is heel uitdagend. Je maakt elke dag iets anders mee.

Ook hier kan ze de speciale verpleegkundigen technieken die ze aanleerde toepassen. “Poortkatheters, baxters, infusen, speciale wondzorg ... dat doen we in de thuiszorg ook allemaal.”

Verse appeltaart

Soms kom je ergens aan en heeft een patiënt speciaal voor jou taart gebakken... Dan denk ik: hoe zalig is mijn job nu?

Voor haar hulp, krijgt ze veel dankbaarheid terug. “De patiënt kan het niet altijd zeggen, maar hun blik spreekt boekdelen. Sommige klanten beginnen gewoon te stralen zodra ze je zien. Daar haal je veel voldoening uit..."

Veel vrijheid, maar goed ondersteund

Als thuisverpleegkundige werkt Kiona zelfstandig en dat geeft haar een vrij gevoel. Ook de flexibele uurregeling bij i-mens speelt daarin een rol. Ze kan haar uren als thuisverpleegkundige prima combineren met haar vrije tijd op de planken.

Op sollicitatiegesprek vroeg ik of ze rekening konden houden met mijn toneelrepetities. Dat was geen probleem.

En ze kan terugvallen op hulp, waar ze die nodig heeft: “Onze verantwoordelijke is heel nauw betrokken met de situatie van elke patiënt. We kunnen haar altijd bereiken voor hulp of bij vragen. Dat is een grote meerwaarde.”

Zoek jij net als Kiona een job met veel impact en vrijheid?

Dan is thuisverpleging iets voor jou.

Bekijk nu onze vacatures als thuisverpleegkundige

Ook interessant

Nog geen seconde spijt van mijn keuze voor thuisverpleging

Video

Amira werkt al 2 jaar als thuisverpleegkundige bij i-mens. “Je doet veel meer dan verzorging geven. Je bouwt een relatie...

Lees Amira's verhaal