Kraamhulp Kim bracht rust bij Suzanne en haar drieling

Door Eline De Baets

Suzanne kreeg kraamhulp bij haar drieling Otis, Hanna en Louis

Suzanne en Dimitri waren vol ongeloof toen ze te horen kregen dat ze zwanger waren van een drieling. Na de eerste shock waren ze natuurlijk erg blij, maar ze bleven met de voeten op de grond. Praktisch moest er veel geregeld worden, maar gelukkig konden ze rekenen op hulp van hun omgeving en kraamhulp Kim.

Dankzij kraamzorg is het 1ste levensjaar van de drieling in alle rust kunnen verlopen zonder stress te moeten ervaren over wat er nog allemaal moest gebeuren.

Suzanne, mama van de drieling

Ondertussen zijn Otis, Hanna en Louis 1 jaar en 6 maanden oud. Kim gaat er al even niet meer langs als kraamhulp, maar ze heeft nog steeds contact met Suzannes gezin.

Wil jij je na je bevalling ook laten bijstaan door een kraamhulp zoals Kim?
Ja, ik wil meer weten over kraamzorg

Hoe is het om ouder te zijn van een drieling?

Suzanne: “Fantastisch, maar soms ook heel vermoeiend. Soms heb je het gevoel ogen te kort te komen. Maar het is geweldig om te zien hoe ze met elkaar omgaan en wat ze van elkaar leren. Als er eentje begint te wenen, gaan de andere 2 direct een tuutje of knuffeltje halen om hem of haar te troosten.

Als we ergens naartoe gaan, staren ze vaak. Dat zijn we ondertussen gewoon. We krijgen ook regelmatig de vraag hoe we dat toch allemaal geregeld krijgen met 3 tegelijk. Gelukkig kunnen we rekenen op heel wat hulp.”

Hoe heb je kraamzorg ervaren?

Suzanne: “In het begin was het voor mij allemaal wat onwennig. Ik ben iemand die niet snel vreemden in huis laat. Omdat ik het alleen met de drieling niet zag zitten, hebben we toch beslist om kraamhulp te zoeken.

De beste beslissing ooit!

Ik moest me niets aantrekken van het huishouden en kon al mijn tijd steken in de kindjes. Het gaf ons ook de kans om quality time door te brengen met ons oudste dochtertje Yana (4) terwijl onze kraamhulp Kim op de drieling lette en omgekeerd.

Kim, kraamverzorgende

Van zodra ik terug aan het werk moest, was er gelukkig ook elke avond iemand om te helpen met wat wij nog steeds 'de avondshift' noemen.”

Ik vond het zalig om op te ruimen zodat Suzanne met een gerust hart de avond in kon. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.

Kim, kraamverzorgende

Wat betekent je kraamhulp voor jou?

Suzanne: “Ik zag Kim na een tijdje niet langer als iemand van kraamzorg, maar als een vriendin die me kwam helpen.

Het was leuk om zien hoe goed Kim met de 3 baby’s tegelijk kon omgaan. Ik heb veel van haar geleerd, bijvoorbeeld hoe je een drieling gelijktijdig kan eten geven.

Ons oudste dochtertje was ook gek op haar. Dat betekende erg veel voor mij.”

Ik had het gevoel dat mijn hulp enorm gewaardeerd werd. Ik voelde mij dan ook elke keer ‘voldaan’ als ik naar huis ging.

Kim, kraamverzorgende

Wat is de leukste herinnering die je samen met je kraamhulp beleefde?

Suzanne: “Ongetwijfeld de trouwdag van mijn zus. De drieling was toen 6 maanden oud. Kim lette thuis op hen terwijl wij in alle rust en vertrouwen de ceremonie in het gemeentehuis bijwoonden.

Toen we thuiskwamen zat de drieling al volledig uitgedost klaar om mee te gaan naar het trouwfeest.

Kim is even mee geweest naar het feest. Ze hoorde er gewoon bij!”

Welke raad wil je meegeven aan (toekomstige) ouders?

Suzanne: “Probeer zoveel mogelijk los te laten en durf hulp vragen aan anderen. Dit maakt het je allemaal zoveel gemakkelijker.

Je kan ook meer tijd spenderen aan wat echt belangrijk is: je kindjes. Ze worden zo snel groot en die tijd krijg je niet meer terug, dus besteed je tijd goed.”

Wat kan kraamzorg voor jou betekenen na de zwangerschap?

Je kraamhulp helpt je in het huishouden, bereidt voor jou een lekkere maaltijd of neemt de zorg voor je baby uit handen zodat jij even op adem kan komen.

Vraag tijdig je kraamzorg aan huis aan of bel ons op 078 15 25 35

Meer over kraamzorg

Wist je dat Suzanne de kleding die de drieling draagt zelf maakte?
Ze heeft zelfs haar eigen kledinglijn 4LittleMonkeys.

Aanvullende diensten

Ook interessant

Tips voor ontspannen feestdagen met je kinderen

Heeft je kind moeite met de drukte van de feestdagen? Dan heb je zeker iets aan de tips van onze opvoedingscoaches.

Lees meer