Poetshulp Nils combineert zijn job met een opleiding

Nils Hermans

Nils kan zijn weekrooster zelf samenstellen en heeft flexibele starturen. Daardoor kan hij zijn job als poetshulp combineren met een opleiding 'jeugd en gehandicaptenzorg'. Hij vertelt over zijn werk als poetshulp en de band met zijn klanten.

Benieuwd wat een job als poetshulp inhoudt?
Alle info over werken als poetshulp

Nils Hermans (31) woont in Mortsel en poetst voor i-mens in de Antwerpse zuidrand. Hij heeft een autisme spectrum stoornis (ASS). Nils behaalde een getuigschrift in het bijzonder secundair onderwijs (BSO). Voorheen werkte hij onder meer als vliegtuigschoonmaker in Zaventem en interieurmedewerker bij Ikea.

"Ik zou nog meer willen zórgen, meer voor mensen willen betekenen.”

“5 jaar geleden was ik werkloos. Gelukkig kon ik via de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding hier een week stage lopen. Dat verliep vlot en zo ben ik als huishoudhulp aan de slag gegaan. Een tijdlang werkte ik voltijds. Dat was te zwaar, zeker als je een zwakke rug hebt. Ik viel geregeld uit. Sinds anderhalf jaar werk ik halftijds. Dat combineer ik nu met een opleiding ‘jeugd en gehandicaptenzorg’ in het volwassenonderwijs: ik zou nog meer willen zórgen, meer voor mensen willen betekenen.”

“Mijn hoofdopdracht is poetsen, maar we kunnen ook winkelen, wassen of koken.”

“Ik kom bij jonge gezinnen, gepensioneerden, mensen met een handicap, zieken ... Mijn hoofdopdracht is poetsen, maar we kunnen ook winkelen, wassen of koken. Bij sommige klanten kom ik wekelijks, bij andere om de 2 weken. Verplaatsingen doe ik met mijn eigen auto.”

Veel geleerd

“Fijn is dat ik mijn werk zelf kan organiseren en indelen. Dat geeft routine. Ik werk ook zelfstandig. Soms is dat eenzaam, maar gelukkig zien de meeste klanten me graag komen. Ze kennen en vertrouwen me. Ik waardeer de vrijheid die we van de werkgever krijgen. Ook dat is een blijk van vertrouwen. Er zit niemand op mijn vingers te kijken – ja, soms de klant natuurlijk. We kiezen zelf hoe we het aanpakken. Als het huis maar netjes gepoetst is.”

"Ik waardeer de vrijheid die we van de werkgever krijgen. Ook dat is een blijk van vertrouwen."

“Het is een kwestie van organiseren. In deze job heb ik veel over mezelf geleerd. Ik durf nu op mijn strepen te staan en neen te zeggen tegen klanten die vinden dat ik bovenop het schoonmaken van een huis met 4 slaapkamers ook nog eens de ramen moet lappen. Maar de klanten aanvaarden mijn ‘neen’. Omdat ze weten dat ik altijd mijn best doe.”

Lijkt een job als poetshulp iets voor jou?

Werk dichtbij huis, bepaal mee je werkrooster, beteken iets voor anderen en geniet van een fijne werksfeer.

Bekijk nu onze vacatures poetshulp

Aanvullende diensten

Ook interessant

Poetshulpen laten jou genieten van een thuis

Video

“Ik laat veel meer dan een mooi huis achter.” Aan het woord is Cindy. Als poetshulp bij i-mens zorgt ze voor het onderho...

Lees meer