Gelukkige medewerkers zorgen voor gelukkige kinderen

Door Sophie Beyers

Coördinator Katja, Kinderdagverblijf Mechelen i-mens

In het hartje van Mechelen ligt De Oogappel, een kinderdagverblijf van i-mens. In het prachtige historische pand neemt Katja als coördinator de baby’s, peuters én medewerkers onder haar hoede. Vol overgave smijt ze zich in haar job. Voor de kindjes, maar minstens zoveel voor de medewerkers.

Katja is dol op kinderen, waardoor het evident was om in een kinderdagverblijf te werken. Jarenlang deed ze dat als zelfstandige, maar sinds kort is ze als coördinator van De Oogappel in dienst bij i-mens. “Ik zie heel graag kinderen en vind het ook fijn om een team te kunnen ondersteunen. Op een gewaardeerde manier. Daar horen complimenten bij die ik geregeld geef aan de collega’s.”

Ze mogen mij altijd bellen

“Ik ben erg aanwezig als coördinator. Ik wil niet vanuit een ivoren toren werken, maar mee in de groepen staan. Ook wil ik de namen van alle kinderen kennen. In feite ben ik part of the team. Ik sta dicht bij de medewerkers waardoor zij bepaalde zaken zonder probleem kunnen aanbrengen. Ze mogen me altijd bellen. Liever rustig op zondag naar een oplossing zoeken dan snel maandagmorgen als we openen.”

Als coördinator ben ik ‘part of the team’ en sta ik dicht bij de medewerkers

Katja, coördinator kinderdagverblijf

Als een (h)echte familie

“Werken in een kinderdagverblijf kan zwaar zijn. Als coördinator wil ik de draagkracht van onze medewerkers beschermen. Daarom probeer ik een goede binding te hebben met hen, zodat ik kan aanvoelen wanneer de batterij even leeg is. Dan spring ik in of moedig ik hen aan om verlof te nemen. Als coördinator bewaak ik de grenzen. Collega’s komen hier graag werken. We zijn als een familie. En die vibe voelen ouders ook. Het geeft hen het gevoel dat hun kindje hier goed zit.”

Bewust bij i-mens

Katja koos bewust om bij i-mens te gaan werken. “In onze kinderdagverblijven doen we aan afgestemd opvoeden, een visie waar ik volledig achtersta."

“Ook worden we goed ondersteund bij i-mens. Er is een pedagogisch begeleider, coach en manager. Als we zelf ergens niet uit geraken, kunnen we heel snel terecht bij hen. Soms komen ze hier observeren zodat we samen een oplossing kunnen zoeken.”

We worden goed ondersteund bij i-mens

Katja, coördinator kinderdagverblijf

Veel voldoening

Katja haalt elke dag voldoening uit haar job. “Elke dag is anders. Je weet nooit op voorhand hoe het zal lopen. Ik heb een erg gevarieerde job. Uurroosters maken, dossiers beheren, medewerkers coachen, enz. De intakegesprekken met de ouders doe ik ook. Dat is het belangrijkste, want dan wil ik de warmte die hier is, uitstralen.”

Medewerkers die zich goed voelen, dat is belangrijk voor Katja. “Een gelukkig iemand doet zijn job beter. Zo heb ik ervoor gezorgd dat de collega’s hier een rustige plek hebben om even pauze te nemen. Op adem te komen als het nodig is. Het team is de kracht voor de kinderen. En voor mij. Gelukkige kindjes en personeel dat zich goed voelt op de werkvloer, dat is mijn draagkracht”, besluit Katja.

Een gelukkig iemand doet zijn job beter

Katja, coördinator kinderdagverblijf

Lijkt een job in een kinderdagverblijf wat voor jou?

Ben jij een zorgzaam persoon met een groot hart voor kinderen? Wil je mee creatief inspelen op de nieuwe behoeften van jonge gezinnen?

Bekijk dan nu onze vacatures
Coördinator Katja, Kinderdagverblijf Mechelen i-mens 2

Ook interessant