Het leven wordt beter door de komst van een vrijwilliger

Hammenaar Maria Cornelis (81) is sedert een 6-tal jaar weduwe. Ze is blind en houdt van haar rust. Tweemaal in de week komt vrijwilliger Johanna bij haar langs om haar gezelschap te houden en om haar de laatste nieuwtjes uit Hamme te brengen.

“Ik ben geen straatloper”, zeg Maria, “nooit geweest. Maar ik kan niet alleen naar buiten, want ik ben bang om te vallen. Sedert de lockdown zit ik constant binnen. Daardoor zat ik wat in een dipje en heb dit aan mijn huisarts gezegd."

Mijn jongste dochter raadde mij aan om een vrijwilliger te laten langskomen

Maria Cornelis, klant dagoppas i-mens

"Mijn 4 kinderen zorgen goed voor mij, maar hebben zelf hun bezigheden.

Mijn jongste dochter Nancy raadde mij aan om een vrijwilliger als gezelschap te laten langskomen. Zij heeft ervoor gezorgd dat er sedert een paar maanden een i-mens vrijwilliger 2x in de week gedurende een uurtje bij mij komt.”

Het leven wordt beter

“De komst van vrijwilliger Johanna heeft mijn leven beter gemaakt. Ik heb geen vrienden, want ik ben er niet voor dat veel verschillende mensen over de vloer komen. Ik doe wel eens een praatje met de buren als we toevallig samen op straat zijn. Maar ik nodig ze niet uit op de koffie. Ik hou van mijn rust.

Ik heb ondertussen een goede band met Johanna, ik vind haar zeer aangenaam. We babbelen over van alles en nog wat. Zo’n uurtje is snel voorbij.”

Ik zit te wachten op het vaccin.

Maria Cornelis

“Soms vraag ik Johanna om mijn eten uit de diepvries te halen. Opwarmen kan ik nog, maar klaarmaken niet meer. Dat doet mijn dochter. Of ik vraag of ze de wasmand dichterbij wil zetten, dan kan ik in de namiddag alles plooien. In de voormiddag luister ik naar de radio.

Ik ben al heel lang zwaar slechtziend. Daarom kom ik zo weinig buiten. En nu nog met corona”, zucht ze. “Ik zit echt te wachten op dat vaccin. Dan ga ik toch eens vragen aan Johanna om met mij eventjes naar buiten te gaan. Dat het vaccin maar rap komt.”

Vrijwilliger worden bij i-mens?

Maak mee het verschil met onze meer dan 2200 vrijwilligers voor mensen die zorg nodig hebben.

Vrijwilliger worden

Aanvullende diensten

Ook interessant