Vrijwillige chauffeur Willy is een vriend voor Boudewijn

Ik heb afgesproken met vrijwilliger Willy aan ziekenhuis AZ Groeninge in Kortrijk. Willy is al 7 jaar vrijwillige chauffeur bij i-mens en heeft al heel wat gereden kilometers op de teller. Hij brengt ook wekelijks Boudewijn van en naar de nierdialyse.

Voldoening in het kwadraat

Willy zorgt 4 jaar lang met veel liefde voor zijn zieke vrouw. Na haar dood wil Willy ook heel graag andere mensen helpen. De keuze voor vrijwilligerswerk bij de vervoerdienst van i-mens is snel gemaakt. “Ik rij graag met de auto en babbel graag. 2 vliegen in 1 klap. Maar vooral de voldoening die ik ervaar als vrijwilliger is mijn motivator.”

Een vriend

Boudewijn krijgt 2 jaar geleden te horen dat hij wekelijks naar de nierdialyse moet. “Een harde noot om te kraken, maar je hebt geen keuze. Het ziekenhuis stelde me voor contact op te nemen met i-mens. Na een nierdialyse mag je niet zelf met de wagen te rijden. De hulp van Willy is dus meer dan welkom en daar kan ik alleen maar dankbaar voor zijn. Het klikt ook zeer goed met Willy. Voor mij is hij niet gewoon een vrijwilliger, maar ook een vriend.”

Of ze na 2 jaar nog niet uitgepraat zijn tijdens de ritten? Nee hoor, elke week bespreken ze de sportieve prestaties van onze Belgische wielrenners en van KV Kortrijk. Genoeg stof tot gesprek dus ...

Komen en gaan

In die 7 jaar als vrijwillige chauffeur heeft Willy ook al van een aantal mensen afscheid moeten nemen. “Dat kruipt altijd wel een beetje onder je vel. Op zo’n momenten ben ik vooral ook dankbaar dat ik nog zoveel dierbaren rond mij heb. Ik probeer niet te lang te blijven hangen in de neerslachtigheid van het verlies maar probeer mij te focussen op het positieve.”

Op naar de volgende 5 jaar

Willy hoopt nog 5 jaar te kunnen rijden als chauffeur. Als ik vraag hoe oud hij is, antwoordt hij trots “84”. Die had ik even niet zien aankomen. Niets aan Willy verraadt dat hij 80-plus is. Mijn waardering voor Willy groeit met de minuut. Chapeau Willy.

Vrijwilliger vervoer worden bij i-mens?

Maak mee het verschil voor mensen die (tijdelijk) niet met de auto kunnen rijden of het openbaar kunnen nemen.

Bekijk nu onze vacatures vrijwillige chauffeur
Vrijwillige chauffeur Willy en Boudewijn

Aanvullende diensten

Ook interessant