Zorg van ‘s morgens tot ‘s avonds

Door Evelien De Cock

verzorgende Cynthia helpt Filip bij het eten tijdens de avondtoer

Ook na het aanbreken van de avond gaan onze verzorgenden op pad om iedereen de gepaste zorg te brengen. Tot in de laatste uren van de dag brengen ze ondersteuning bij enkele belangrijke avondrituelen, tijdens de avondtoeren. Deze avondzorg vormt een aanvulling op de diensten van overdag.

Zorg wanneer jij het nodig hebt

De avondtoer start om 16 uur in de namiddag en loopt tot 22 uur ‘s avonds. Tijdens deze tijdspanne gaan de verzorgenden thuis langs om specifieke taken uit te voeren, zoals: maaltijden helpen voorbereiden, toezicht houden op de medicatie, kledij voor de dag nadien klaarleggen, mensen naar het toilet helpen, helpen opruimen, nachtkledij aandoen ...

De avondtoeren creëren meer mogelijkheden voor de klanten. “Vroeger werden mensen die niet meer zelfstandig naar bed konden soms al om 16 uur in pyjama of in bed gestopt”, zegt Joke Kerckhove, een van onze verantwoordelijken die de avondtoeren organiseert. “Dankzij de toeren kunnen mensen langer en op hun maat en tempo thuis blijven wonen.”

Aanvulling op de zorg overdag

Een van de vaste gezichten van de avondtoer is Filip Gheysen. In 2018 werd Filip getroffen door een trombose. Sindsdien is er extra hulp en ondersteuning in huis nodig. Hij doet een beroep op verschillende diensten van i-mens. De avondtoer vormt een goede aanvulling op de zorg van overdag.

Cynthia Rogge is een van zijn verzorgenden. Om 16 uur gaat ze bij Filip langs om hem uit bed te helpen zodat hij nog een paar uur kan rechtzitten voor hij de nacht ingaat. Om 20 uur keert ze terug om hem klaar te maken voor de nacht.

Ik maak graag tijd voor de gebruikelijke avondrituelen van de klant. We leren mensen echt goed kennen en spelen in op hun individuele noden en wensen.

Cynthia Rogge, verzorgende
Filip samen met verzorgende Cynthia tijdens de avondtoer

Voordelen voor de klant én de verzorgende

Ook voor de zorgverleners leveren de avondtoeren voordelen op. Door de late shift komt er overdag tijd vrij voor andere activiteiten, wat bij hen een betere werk-privé balans teweeg kan brengen.

Voel jij het na het lezen van dit artikel ook kriebelen om, net als Cynthia, jouw helpende handen in de zorg toe te steken? Aarzel niet en word ook i-mens!

Lijkt een job als verzorgende of zorgkundige jou wel wat?

Ben je een zorgzaam persoon die geniet als je een glimlach op iemands gezicht kan toveren?

Bekijk dan nu onze vacatures of bel ons op 078 15 25 35.

Vacatures verzorgende

Aanvullende diensten

Ook interessant