Vroedvrouw Virginie hield al meer dan 4 000 baby's in haar armen

Vroedvrouw Virginie

Vroedvrouw Virginie Rassalle (43) is 100% gedreven in haar job. Ze is een creatieve mama van 2 jongvolwassen zonen. Haar vrienden en familie krijgen unieke handgeschilderde wenskaartjes en ze is dol op koken. In haar 22-jarige carrière als vroedvrouw bij i-mens hield ze ruim 4 000 verschillende baby’s in haar armen.

Only a phone call away

"Ons vroedvrouwenteam volgt de toekomstige mama’s op tijdens hun zwangerschap. We doen dat via huisbezoeken en telefonische contacten. Onze klanten mogen ons, zoveel als ze willen, bellen. Ik zeg altijd bij het afsluiten van een gesprek 'I’m only a phone call away'.

Als er een probleem is, bel liever ‘s middags dan ‘s avonds. Want ‘s avonds lijken de problemen altijd groter," vertelt Virginie.

"Sedert een dikke 2 jaar werk ik in tandem met een ploeg kraamhulpen. Ik zoek een goede match tussen klant en kraamverzorgende. Uiteraard zijn klanten vrij om al dan niet een kraamhulp in te schakelen. Maar zo’n tandem is een groot pluspunt."

Ik kom zowel voor als na de bevalling langs. Na de bevalling heb ik het meest contact met de mama.

Vroedvrouw Virginie

Gezondheid baby en mama op nummer 1

"Ik doe de typische vroedvrouwzaken. Tijdens de zwangerschap is dat bijvoorbeeld de hartslag van baby monitoren met een doptone. Ik volg het hele verloop van de zwangerschap op.

Na de bevalling bekijk ik de kleur van de baby, ik weeg, kijk het naveltje na, doe de hielprik ...

De gezondheid van de mama wordt mee in de gaten gehouden. Ik controleer de bloeddruk, haal de haakjes uit als de bevalling via keizersnede is gebeurd, controleer de baarmoeder ..."

Ik laat de mensen niet los voordat ik denk 'dat is hier OK'.

Vroedvrouw Virginie

"We adviseren over o.a. (borst)voeding, babyverzorging, groeispurten ... én over de vele administratieve en praktische zaken.

Soms komen we unieke situaties tegen. Ik heb ooit de begeleiding van drielingzussen gedaan die ongeveer rond dezelfde periode zwanger waren. Dat was een leuke ervaring."

Massa’s vragen bij het 1ste kindje

"Er wordt geen handleiding meegegeven bij de geboorte, maar ik beschik over een grote trukendoos", lacht Virginie. "De meest voorkomende vragen gaan over krampjes, het weenuurtje, borstvoeding en de genezing van het naveltje.

Mijn zoon zegt vaak 'mama, jij hebt de beste job van de wereld!' Dat bevestig ik volmondig. (Maar híj doelt vooral op de suikerbonen die ik meekrijg van mijn klanten)."

Wat kan een vroedvrouw voor jou betekenen?

Ontdek onze pagina vroedvrouw aan huis of bel ons op 078 15 25 35.

Bekijk ons aanbod

Aanvullende diensten

Ook interessant