Dankzij kraamhulp Stefanie kan Lisa balans vinden

Door Aline Vandevoorde

De komst van een 1ste kind is een mijlpaal die het leven van ouders voorgoed verandert. Voor Lisa (31) en haar partner Seppe begint dit avontuur met de geboorte van hun dochtertje Romée. Te midden van de nieuwe uitdagingen en verantwoordelijkheden vindt Lisa een bron van balans en ondersteuning: kraamhulp Stefanie.

Wil je ook beroep doen op een kraamhulp?

Een leven vol verandering

Het is vanzelfsprekend dat de geboorte van een kind een overvloed aan veranderingen teweegbrengt. “Het leven als nieuwe mama voelt goed, maar onderschat het zeker niet. Een kennis stelde mij voor aan een vroedvrouw van i-mens, die me doorverwees naar kraamzorg.” Zo bezocht kraamverzorgende Stefanie Lisa voor het eerst toen Romée 2 weken oud was.

De impact is groter dan je je kunt voorstellen, of je nu gezegend bent met een kalme baby of een huilbaby

mama Lisa, klant kraamzorg

Op zoek naar rust en vertrouwen

Stefanie is niet alleen een helpende hand in het huishouden; ze brengt ook rust en vertrouwen in Lisa's leven. Ze komt 3 uur per week bij Lisa thuis. Bijna dagelijks komt Stefanie in contact met gezinnen en baby’s, waardoor ze enorm veel kennis en ervaring heeft in het vak.

Voor Lisa is het regionale aspect van de kraamzorg een bonus. "Stefanie is niet alleen een kraamverzorgende, maar ook iemand die ik in de buurt kan tegenkomen", legt ze uit. "Dat creëert een gevoel van vertrouwen en is direct een ijsbreker.”

Kraamzorg is ook zelfzorg

Na de geboorte van je kindje moet je jezelf een beetje terugvinden

mama lisa, klant kraamzorg

Tijdens de 1ste weken kraamzorg stond baby Romée uiteraard centraal. Maar naarmate de tijd vordert, evolueert de zorg voor Romée steeds meer in zorg voor Lisa. Ze besluit de ondersteuning van de kraamzorg verder te benutten voor haar eigen welzijn. Het is namelijk belangrijk om tijd voor jezelf te hebben.

“Ik ontsnap af en toe aan de dagelijkse sleur van flesjes en luiers. Dankzij Stefanie kan ik sporten terwijl Romée geniet van een lekker badje.”

Ik heb mijn balans gevonden

“Kraamzorg is veel meer dan enkel praktische hulp. Het is een gelegenheid om jezelf te koesteren in de chaos van het moederschap.”

Lisa’s boodschap aan nieuwe mama’s is duidelijk: “Kraamzorg is er om beroep op te doen, dus waarom niet proberen? Zelfzorg is essentieel in de reis van het moederschap. Stefanie is er op 1 van de belangrijkste periodes van mijn leven, waar alles continu verandert”, voegt Lisa toe.

Kraamzorg helpt je in je zoektocht naar evenwicht tussen zorg voor je baby en zorg voor jezelf

mama lisa, klant kraamzorg

Wat kan kraamzorg voor jou betekenen?

Vind je zelfzorg net als Lisa ook zo belangrijk? Wil je graag rust nemen en je huishouden op orde houden? Dan is kraamzorg misschien wel iets voor jou.

Neem een kijkje op onze kraamzorgpagina of bel ons op 078 15 25 35.

Bekijk ons aanbod

Aanvullende diensten

Ook interessant

Tips voor ontspannen feestdagen met je kinderen

Heeft je kind moeite met de drukte van de feestdagen? Dan heb je zeker iets aan de tips van onze opvoedingscoaches.

Lees meer