Thuiszorg was voorbereid op tweede coronagolf

Mama Josiane Dejaeghere (prille 60-er) en haar dochter Charlotte Kruydt (33) werken beiden in de thuisverpleging. Corona beïnvloedt hun werk, dat is zeker. “We doen er alles aan om toch bij onze patiënten te kunnen blijven komen”, getuigen ze.

Charlotte bevestigt dat deze 2de golf anders is dan bij het uitbreken van het virus. “De 1ste dagen hadden we maar nipt voldoende beschermmateriaal. De thuisverpleging stond in de vergeethoek.”

“Gelukkig kregen we snel nieuws waar we mondmaskers, handgel, schorten en spatbril mochten ophalen. Die bevoorrading loopt ondertussen prima”, vult Josiane aan.

Als verpleegkundige moet je sowieso altijd hygiënisch werken. Tijdens corona is het een kwestie van extra alert te zijn.

Thuisverpleegkundige Josiane

Charlotte is er niet gerust in: “Ik beveilig mij extra goed. Ook buiten het werk. Ik wil zelf niet besmet geraken, en al zeker niet mijn gezin of patiënten besmetten. Er zijn helaas patiënten die het zelf niet nauw nemen met de veiligheid. Sommigen vinden het overdreven dat ik met mondmasker binnenkom of handschoenen aantrek om hen te verzorgen, terwijl zij net tot de risicogroep behoren. Gelukkig spreken we met de collega’s af om op dezelfde manier te werken. En ik durf voet bij stuk houden.”

De steun die collega’s bij elkaar vinden, is erg waardevol. “Overleggen en kunnen ventileren op de teamvergaderingen geeft steun”, beaamt Josiane. “We leren van elkaar en vinden samen oplossingen voor nieuwe problemen.”

Charlotte voelt de vermoeidheid toenemen. “Als ik sommige mensen zie die onverantwoord bezig zijn, dan word ik kwaad. Maar ik blijf supergemotiveerd en denk er niet over om mijn patiënten in de steek te laten!”

Lijkt een job als thuisverpleegkundige jou wel wat?

Zit zorgen bij jou ook in het bloed?

Bekijk dan nu onze vacatures of bel ons op 078 15 25 35.

Vacatures thuisverpleegkundige

Ook interessant