Thuisverpleegkundige Tine verzorgt handige Henold

In elke uitgave van het i-mens magazine, hebben we de rubriek 'Een taart voor.' Daarvoor gaan we op zoek naar die ene medewerker die – je raadt het al – wel eens een heerlijke taart verdient. In het meest recente magazine (voorjaar 2022) was het de beurt aan thuisverpleegkundige Tine Stokx. Voor de gouden hulp en warme glimlach waarmee Tine al 26 jaar patiënt(e) én collega omringt, kreeg ze van haar verantwoordelijke Brendy een heerlijke aardbeientaart. Eén van haar unieke patiënten, is de 29-jarige Henold in Sint-Niklaas. Tine verzorgt hem al jarenlang.

Heb je thuisverpleging nodig?

Onze bekwame thuisverpleegkundigen bieden zorg en comfort in je eigen vertrouwde omgeving.

Aanbod thuisverpleging
Henold (29), patiënt thuisverpleging


Henold (29) lijdt aan FOP (Fibrodysplasia Ossificans Progressiva), een zeldzame spierziekte, waardoor hij zich moeilijk zelfstandig kan verplaatsen. Eén van de vaste thuisverpleegkundigen die helpt bij zijn medische verzorging, is Tine.

Zij en haar collega's gaan regelmatig bij hem langs voor zorg aan de letsels die hij soms oploopt als gevolg van de spierziekte. Tine verzorgt Henold al jarenlang en kent zijn situatie en het gezin erg goed.

Nelly, de mama van Henold, vertelt: “Henold is een zonnetje in huis. Zijn optimisme schijnt soms harder dan dat van ons allemaal samen. Door zijn spierziekte kan Henold moeilijk staan en zitten, maar hij is een heel handige en een heel bezige man. Hij is creatief en heeft van kindsbeen af altijd allerlei hobby's gehad."

We zijn blij dat we voor de medische verzorging van Henold kunnen rekenen op de warme thuisverpleegkundigen van i-mens.

Nelly, mama van patiënt Henold

“Henold is nog erg jong. Door hem te verzorgen, hoop ik een beetje ‘draaglijkheid’ te creëeren … Ik weet dat dat nooit volledig kan, maar met de verzorging die ik geef, hoop ik hem toch enige verlichting te kunnen geven", vertelt Tine.

Thuisverpleegkundige Tine samen met de mama van Henold

Thuisverpleging, dat is warmte voor patiënt én collega

Tine is sinds juli 1995 aan de slag als thuisverpleegkundige bij i-mens. Patiënt(e) of collega, ze helpt iedereen en na 26 jaar nog steeds met dezelfde liefde als bij de start van haar carrière. Voor haar inzet bij de patiënten en haar collega's, trakteerde verantwoordelijke Brendy haar op een heerlijke aardbeientaart.

Tine: “Ik vind het fijn dat ik op mijn collega’s kan terugvallen en zij op mij. Bij nieuwe verpleegkundige technieken, wisselen we advies en hulp uit. We stemmen op voorhand telefonisch af. Dan ben je rustiger op het moment zelf bij de patiënt(e) waardoor de techniek vaak vanzelf al iets makkelijker gaat. Als het dan lukt, geeft dat weer zelfvertrouwen en ben je weer vertrokken.”


Thuisverpleegkundige Tine en mama patiënt Henold

"Ik ben blij met de taart, maar het is echt geen moeite. Ik vind het belangrijk dat patiënten als Henold zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen, in hun eigen vertrouwde omgeving. Als thuisverpleegkundige kan je daar mee voor zorgen. Je werkt zelfstandig en flexibel en met de steun van je collega’s sta je er, ondanks de zelfstandigheid die de job je geeft, er nooit echt alleen voor", vertelt Tine.

Bij Tine is de cirkel rond: ze werd ooit zelf opgeleid en leidt nu zelf startende thuisverpleegkundigen op. Na 26 jaar is ze het nog lang niet moe.

Twijfelaars die erover nadenken om thuisverpleegkundige te worden: doen! De blijdschap en dankbaarheid bij de patiënten zorgt elke dag weer voor voldoening en de steeds vernieuwende inzichten in de thuisverpleging maken de job zo uitdagend.

Tine, thuisverpleegkundige

Thuisverpleging nodig?

Doe gerust een beroep op onze thuisverpleegkundigen. Ze bieden zorg en comfort in je eigen vertrouwde omgeving.

Aanvullende diensten

Ook interessant