Waarom als verpleegkundige werken bij i-mens? Omdat je kansen krijgt

Mensen worden steeds vroeger uit het ziekenhuis ontslagen. Het takenpakket van thuisverpleegkundigen wordt groter én boeiender, vertelt thuisverpleegkundige Laurent ons.

Ik werk zelfstandig, maar sta er nooit alleen voor

Laurent (41) werkt al 18 jaar als thuisverpleegkundige bij i-mens. Dat kan al tellen. Hij doet deze job dan ook met volle overgave en passie.

"Ik hou van mijn zelfstandigheid in dit werk. Maar tegelijk staat mijn hoofdverpleegkundige altijd paraat om mij bij te staan als er problemen zijn. Ik sta er nooit alleen voor. Dat geeft een goed gevoel", vertelt Laurent.

Bij i-mens krijg je kansen

“Onlangs ben ik in het team voor Specifieke Technische Verpleegkundige Verstrekkingen (STVV) gestapt. Dat houdt in dat we de handelingen die normaal in een ziekenhuis gebeuren, nu bij de patiënt thuis uitvoeren”, vertelt Laurent.

Dat was een mooie kans. Je krijgt bijscholing in nieuwe technieken; of ze worden nog eens opgefrist.

Een voorbeeld van STVV is het toedienen van vocht via een katheder (sonde) bij palliatieve patiënten. Of medicatie toedienen via een baxter.

“Daarnaast doe ik natuurlijk ook nog de ‘gewone’ verzorging: patiënten wassen, aankleden, wondzorg, insuline inspuiten of glycemiemeting (meten van suikergehalte in het bloed) enzovoort.”

De band met patiënten groeit vanzelf

"Het tofste aan deze job is de waardering en liefde die je krijgt van je patiënten. Wanneer je dagelijks of wekelijks bij iemand langsgaat groeit er automatisch een band, zoals bij Jeannine", vertelt Laurent.

Laurent is een goede vriend geworden. Hij is altijd opgewekt en vertelt vaak mopjes. Al loopt hij bij ons regelmatig tegen de lamp omdat hij zo groot is. Mijn man heeft hem eens zijn fietshelm gegeven.

Jeannine, klant bij i-mens

Patiënt Jeannine is een kranige, goedlachse 79-er en kreeg 2 jaar terug een hersenbloeding waardoor ze zorgafhankelijk werd. Laurent ging in het begin 3 maal per dag langs. Nu helpt hij Jeannine dagelijks met wassen en aankleden.

Jeannine is hem dankbaar: "Merci Laurent voor alles wat je al voor mij gedaan hebt."

Lijkt een job als thuisverpleegkundige jou wel wat?

Zit zorgen bij jou ook in het bloed?

Bekijk dan nu onze vacatures of bel ons op 078 15 25 35.

Vacatures thuisverpleegkundige
Thuisverpleegkundige Laurent met klant Jeannine

Aanvullende diensten

Ook interessant