Steunpunt Mantelzorg start met een nieuw hoofdstuk.

Door Sarah Pardon

Mantelzorgvereniging Steunpunt Mantelzorg start vanaf 10 juni met een nieuw hoofdstuk.

Steunpunt Mantelzorg is er voor mantelzorgers en voor iedereen die mantelzorgers bijstaat, waarbij de mens steeds centraal staat. Vanuit hun humanistische en pluralistische visie staan ze open voor iedereen als aanspreekpunt over mantelzorg.

Mantelzorger, dat ben je wanneer je regelmatig zorgt voor iemand uit je omgeving die omwille van ouderdom, ziekte, handicap, psychische kwetsbaarheid of verslavingsproblematiek ondersteuning nodig heeft.

Waarvoor kan je bij Steunpunt Mantelzorg terecht?

  • Vragen en informatie over mantelzorg.
  • Verhalen, tips en ervaringen van en voor mantelzorgers via hun blog en mantelzorgpodcast.
  • Vormingsaanbod en digitale tools voor mantelzorgers over tal van onderwerpen zoals, zelfzorg en veerkracht, dementie, rouw en zorgplanning.
  • Mantelzorgvriendelijk beleid in je organisatie, vereniging of bedrijf. Ze helpen je met mantelzorgers te bereiken, medewerkers op te leiden over het thema of de draagkracht van mantelzorgers binnen je organisatie te versterken.
  • Het laatste nieuws en richtlijnen voor mantelzorgers over corona en onderzoek over de impact van corona op mantelzorgers.

Ze zijn een steunpilaar voor iedereen die zorg opneemt voor iemand anders. Ze richten zich tot alle mantelzorgers en staan voor meer aandacht naar mantelzorger als mens.

Ze behartigen bovendien de belangen van mantelzorgers en zorgvragers, via opinie, overleg met overheidsinstanties en samenwerking met onderzoekers en de academische wereld.

Contact

T 02 515 04 42
M info@steunpuntmantelzorg.be
W www.steunpuntmantelzorg.be

www.facebook.com/steunpuntmantelzorg.be

Ook interessant