Sneltesten Covid-19 bij 100 kinderen in Sint-Martens-Latem

i-mens thuisverpleegkundige Tine Vandorpe (6Oj) werkt deeltijds met als werkregime: een week werken en een week niet. Maar in de week dat ze ‘niet’ werkt is ze beschikbaar voor het afnemen van PCR-testen in het Triagecentrum van Deinze. (opsporen van het Covid-19 virus). Sinds kort worden vanuit dit Triagecentrum ook de ‘sneltesten’ gecoördineerd.

Tine heeft 38 jaar op haar anciënniteitsteller staan, maar ze blijft zich graag inzetten voor nieuwe initiatieven.

Ik heb direct 'ja' gezegd

Tine Vandorpe, thuisverpleegkundige i-mens

Dokter Matthijs van het Triagecentrum contacteerde i-mens met een oproep naar verpleegkundigen om in de school Sancta Maria in Sint-Martens-Latem sneltesten uit te voeren bij leerlingen van het basisonderwijs. Tine sprong meteen op deze ‘sneltesttrein’.

"Ik heb direct ja gezegd. Voor mij was het een mooie gelegenheid om nog eens in de school te komen waar ik 18 jaar deel heb uitgemaakt van de ouderraad. Veel bekenden heb ik er wel niet meer gezien”, lacht Tine. "Mijn kinderen zijn ondertussen al dertigers."

Zeer goed georganiseerd

Met 3 verpleegkundigen zijn er bij een 100-tal kinderen een sneltest afgenomen. Ze werden bijgestaan door de leerkrachten. En de ouders zorgden voor geruststelling van de kindjes.

"Tijdens deze sneltesten ging het er wel wat anders aan toe dan bij het afnemen van PCR-testen bij volwassenen. Het vroeg wat extra vaardigheden, om op een veilige manier de test af te nemen, maar vooral ook rust en tijd want sommige kindjes waren toch wel wat angstig of in paniek."

"Gelukkig konden we op de juffen en de ouders rekenen om ons te helpen de kinderen te kalmeren en te troosten. Ieder getest kindje werd daarna naar de turnzaal begeleid en de leerkrachten liepen vervolgens weg-en-weer tussen het testlokaal en de turnzaal om de resultaten van de sneltest (na een wachttijd van 10 minuten) aan de ouders mee te delen."

Om in de beeldspraak te blijven: het liep als een trein en er is nergens een wiel afgedraaid tijdens de hele operatie.

"Alles was supergoed georganiseerd. Zowel de schoolmedewerkers als de ouders werkten goed mee. De sfeer was gemoedelijk en alles liep vlot," vertelt Tine. "Ik ben tevreden."

Gewaardeerde felicitaties

Dat werkelijk iedereen tevreden was over de gang van zaken, blijkt uit de warme felicitaties die Tine en de collega’s verpleegkundigen mochten ontvangen. "En dat doet zeker deugd," zegt Tine.

We delen ze hier met trots.

Beste verpleegkundigen,

Bij deze zou ik jullie toch namens het lokale bestuur hartelijk willen bedanken voor de zeer snelle actie en ondersteuning gisteren in de Sancta Maria-school! We hebben alleen maar positieve reacties ontvangen van vele ouders die door de snelle testing met een gerust gemoed de dag afsloten, terwijl het ’s morgens in chaos begon. Vandaar onze oprechte dank voor jullie hulp! ​​​Vriendelijke groeten, Bram Van der Plas – Beleidsmedewerker

Geachte verpleegkundigen,

Ik sluit me zeer gaarne aan bij de dankwoorden van Bram. Dankzij jullie hebben we heel snel tot actie kunnen overgaan! Nogmaals oprechte dank en ik hoop jullie vroeg of laat eens persoonlijk te kunnen ontmoeten en nader kennis te maken, wie weet op een feest ter gelegenheid van het afsluiten van de coronaperikelen! Vriendelijke groeten, Agnes Lannoo ‑ Van Wanseele – Burgemeester

Lijkt een job als thuisverpleegkundige jou wel wat?

Zit zorgen bij jou ook in het bloed?

Bekijk dan nu onze vacatures of bel ons op 078 15 25 35.

Vacatures thuisverpleegkundige

Ook interessant

Tips voor ontspannen feestdagen met je kinderen

Heeft je kind moeite met de drukte van de feestdagen? Dan heb je zeker iets aan de tips van onze opvoedingscoaches.

Lees meer