Je bent 40 en je wilt… gelukkig zijn op je werk

Door Evelien De Cock

Op haar 40ste voelde Vanessa (43) dat het tijd was om een andere weg in te slaan. Ze switcht en wordt kinderbegeleider bij i-mens en straalt weer. Haar vorige job als verpleegkundige op de afdeling pediatrie maakte haar niet meer gelukkig zoals vroeger.

Wil je net als Vanessa ook vooraan staan bij de eerste stapjes van kinderen?

Bekijk nu onze vacatures kinderzorg

Om kwart na 7 openen Vanessa en de andere kinderbegeleiders de kinderopvang.

Hoe een dag er daar uitziet? Een mix van spelen, knutselen, eten en rustmomenten. “De eerste kindjes komen toe en spelen tot het soepmoment van 9 uur. Voor het eten, zitten we samen in een kring voor liedjes of een verhaal. Tussen de eet- en slaapmomentjes, knutselen en spelen we met de kindjes."

Tijdens het spelen, eten geven en verzorgen van de kinderen zit Vanessa op de eerste rij bij de ontwikkeling van de kindjes.

We zien hier alle eerste stapjes van de kindjes, dat is zalig.

Meer knuffels

Tot haar 40ste werkte Vanessa 19 jaar op de afdeling pediatrie van een ziekenhuis als verpleegkundige. Daar werkte ze al met haar grootste passie: kinderen.

Maar tijdens de laatste 2 jaar in het ziekenhuis kriebelde het. Ze had iets anders nodig. "In het ziekenhuis was het contact met de kindjes niet zo nauw", vertelt Vanessa. Ze hakte de knoop door en start bij i-mens.

Na een proefdag van 4 uur als kinderbegeleider kwam ik thuis en zei ik tegen mijn man: 'Dit is het, dit wil ik doen.’

Ze houdt ervan dat ze als kinderbegeleider in de opvang nu de kans heeft om echt dicht bij de kindjes te werken. "Hier krijg je zeker genoeg knuffels", lacht ze.

Kinderbegeleider Vanessa schildert met de kinderen

Op tijd weer thuis

Ook het uurrooster is aantrekkelijker voor haar: “Als verpleegkundige deed ik shifts in de nacht, het weekend en op feestdagen. Ik moest ook dikwijls tot 22 uur ’s avonds werken. In de kinderopvang zijn er enkel ochtend- en avondshifts en de opvang sluit ten laatste om half 7. Dat is een mooi uur om te stoppen”, vertelt Vanessa.

Dank je wel

Voor het zorgen voor de kinderen ontvangt Vanessa regelmatig veel warmte van de ouders. “Dagelijks krijgen we wel een compliment. Dat doet zo goed”, vertelt ze.

De switch naar kinderbegeleider bij i-mens is een positieve verandering in mijn leven. Ik ben opnieuw gelukkig in mijn job.

Wil je net als Vanessa ook vooraan staan bij de eerste stapjes van kinderen?

Dan is een job als kinderbegeleider, onthaalouder of leefgroepbegeleider iets voor jou.

Bekijk onze vacatures kinderzorg

Ook interessant