Dankzij het Inloopteam leerde mama Kaïf veel nieuwe dingen

Door Eline De Baets

Inloopteam voor kwetsbare gezinnen in Nieuw Gent

Toen Kaïf (24) naar Nieuw Gent verhuisde kende ze niks van de buurt of het Gentse systeem. Gelukkig leerde ze via een vriendin het Inloopteam kennen. Ze ontmoet er andere ouders met hun kindjes, neemt deel aan de talrijke activiteiten en krijgt er hulp waar nodig. "Dankzij het Inloopteam heb ik veel geleerd. Hier voel ik me goed", zegt ze.

Ontmoetingsplek voor maatschappelijk kwetsbare gezinnen

Kaïf (24) komt uit Ethiopië. Ze leerde haar man Ismaël kennen in Gent. Hij komt uit Somalië. Samen hebben ze 2 zoontjes Salman (5) en Sabir (2,5) en 1 pasgeboren dochtertje Sabrin.

Kaïf werkt halftime als logistiek medewerker in een internaat. Als ze niet aan het werk is, komt ze naar het Inloopteam.

"Ik kom graag onder de mensen. Daarom kom ik zeker 3 keer per week naar het Inloopteam. Hier ontmoet ik andere ouders. Terwijl de kinderen samen spelen, babbelen wij over van alles en nog wat. We helpen elkaar. Sommige ouders zie ik ook buiten het Inloopteam. We spreken soms af om samen met de kinderen te gaan spelen."

Als ik een nieuwe mama in de wijk zie die het moeilijk heeft, vertel ik haar over het inloopteam.

"Sommige ouders zijn bang om hulp te vragen. Ze kennen de taal niet en zijn vaak niet zo sociaal. Ik doe mijn best om hen te helpen."

Hier verveel ik me nooit

"We doen hier ook heel wat activiteiten samen zoals: muziek maken, dansen, eten maken, spelen, knutselen … Af en toe gaan we op uitstap, naar een binnenspeeltuin of zo. Ik kom ook regelmatig naar de groepswerkingen of infosessies waar we informatie krijgen over zindelijkheid, energiefacturen, angsten bij kinderen, …"

Sinterklaasorkest bij Inloopteam in Nieuw Gent

Geen stress meer

"Als kersverse mama had ik heel wat vragen. Door het Inloopteam heb ik veel bijgeleerd, waardoor ik beter voor mezelf en mijn kinderen kan zorgen."

Ik ben graag zelfstandig. Het Inloopteam en de andere ouders helpen me hierbij. We zijn er voor elkaar.

"Ik weet dat ik altijd bij het Inloopteam terecht kan voor hulp met mijn papieren of vragen over de kinderen. Ze zorgen ervoor dat ik minder stress heb. Het is een plek waar ik me goed voel."

"Ook mijn man is blij dat de kinderen en ik terecht kunnen bij het Inloopteam. Zelf kan hij minder vaak langskomen omdat hij meestal moet werken. Maar hij geniet van onze glimlach en verhalen als we thuiskomen."

Wil je meer weten over het Inloopteam in Nieuw Gent?

Het Inloopteam ondersteunt maatschappelijk kwetsbare gezinnen met de opvoeding van hun kinderen van 0 tot 3 jaar. Ook tijdens je zwangerschap kan je bij hen terecht.

Ze helpen je met je vragen en gezinsadministratie en organiseren ook heel wat activiteiten en informatiesessies.

Meer weten over het Inloopteam
Symfonieorkest Vlaanderen kwam langs in ons inloopteam in Nieuw Gent met het artistieke project SOV-Express: SOV-Invasie

Aanvullende diensten

Ook interessant

Tips voor ontspannen feestdagen met je kinderen

Heeft je kind moeite met de drukte van de feestdagen? Dan heb je zeker iets aan de tips van onze opvoedingscoaches.

Lees meer