Jobstudent Laurens leert zelfstandig werken

Door Eline De Baets

"Je leert de zorg zelfstandig uitvoeren bij de patiënt. Dat vind ik een heel grote meerwaarde aan deze vakantiejob." Laurens studeert verpleegkunde. Na zijn stage ging hij als jobstudent aan de slag als zorgkundige bij i-mens.

Wil je net als Laurens ook een studentenjob in de zorg?

Vind een studentenjob die bij je past

Je staat er niet alleen voor

"Vooraf krijg je heel wat informatie over wat er van je verwacht wordt, hoe je met de tablet moet werken, etc. Daarna ga je enkele dagen met een verpleegkundige mee op ronde. Zo leer je niet alleen de patiënten, maar ook de route kennen."

"Hierna ga je alleen op ronde. In het begint geeft dat een beetje stress, vooral het eerste contact met de patiënt. Maar eigenlijk is dat voor niks nodig. Je staat er nooit alleen voor. Als er iets is kan je altijd bij een collega terecht."

Je leert de zorg zelfstandig toedienen bij de patiënt. Dat vind ik een grote meerwaarde.

"De technieken die ik leer op school kan ik hier toepassen. Zo help ik mensen vooral bij het wassen, aandoen van steunkousen of daurebindes, toedienen van medicatie, glycemie meten, ..."

Dankbaarheid

"Ik heb bewust gekozen voor een studie en job in de zorg omdat ik graag met mensen werk."

De dankbaarheid van de klanten zal me altijd bijblijven.

"Daarom hecht ik veel belang aan het contact met de patiënten. Ik streef er dan ook naar om naast de zorg ook andere dingen te zien. Bijvoorbeeld als iemand nood heeft aan een babbel."

Zoek je net als Laurens een studentenjob in de zorg?

Je kan zowel in de vakanties als tijdens het schooljaar aan de slag in de thuiszorg of in één van onze woonzorgcentra.

Vind een studentenjob in de zorg

Ook interessant