Zorgkundige Alexandra voelt zich thuis in ons woonzorgcentrum

Door Evelien De Cock

Alexandra (41) werkt al 8 jaar als zorgkundige in ons woonzorgcentrum Zorghotel Wellington in Oostende. Daar vindt ze alles wat voor haar ontbrak in vorige jobs: hecht contact met de bewoners en een optimale werk-privébalans.

Zoek jij ook een job waarbij je een hechte band met mensen opbouwt?

BEKIJK NU ONZE VACATURES als woonzorgmedewerker

Nauw contact

8 jaar geleden werkt Alexandra in een ziekenhuis als zorgkundige. Er ontbreekt iets voor haar. Het is er niet eenvoudig om een hechte band met mensen op te bouwen. Patiënten blijven er meestal maar een beperkte periode.

In het woonzorgcentrum heb je de mensen minstens een paar jaar bij je. Daar kan je wel een échte band met hen en hun families opbouwen.

Ze gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging, en komt terecht bij i-mens. "Bij i-mens kan je als zorgkundige veel kanten uit: je kan mensen thuis bijstaan of in het woonzorghotel voor ouderen zorgen." Alexandra kiest resoluut voor woonzorg. Daar vindt ze wel dat nauwe contact en de warme vriendschap met haar bewoners.

Een thuis geven...

Alexandra is heel tevreden met haar keuze. In het woonzorgcentrum staat ze in voor de persoonlijke verzorging van de bewoners. “Ik was de bewoners, begeleidt ze naar het toilet en help ze ook bij het eten. We zorgen voor animatie en 1 keer per week nemen we ze mee voor een gezellig filmmoment.” Ze is blij dat ze veel kan betekenen voor de bewoners.

Als zorgkundige in een woonzorghotel kan je mensen een laatste goede thuis geven.

... en zélf thuiskomen

In het woonzorghotel voelt ze zich zelf ook een beetje thuis. Ze wordt dagelijks omringd met warme collega’s en krijgt veel ondersteuning in haar werk: “i-mens luistert naar jouw noden. Waar mogelijk houden ze in jouw uurregeling altijd rekening met je privé."

Ik zou niet weten waarom ik ooit nog van job zou veranderen.

"Je loon wordt ook altijd stipt uitbetaald. En alle andere extra's zijn er: je kan intekenen op een voordelige hospitalisatieverzekering, een fiets of een auto leasen... Dat is perfect gewoon."

Wil jij net als Alexandra aan de slag in een woonzorgcentrum?

Dat kan in onze woonzorghotels in Gent of Oostende.

Bekijk nu onze vacatures als woonzorgmedewerker

Ook interessant