Zorgkundige Inge swingt in het woonzorghotel

Door Evelien De Cock

Inge ademt zorg. Als zorgkundige in het woonzorghotel van i-mens, wil ze dat ook meegeven aan de bewoners. Zo lacht ze heel wat af met Seraphien, een 91-jarige bewoner. Bij tijd en stond wordt er ook gezongen en gedanst.

Wil jij net als Inge plezier beleven met ouderen?

solliciteer hier voor een zorgjob in een woonzorgcentrum

Inge is zorgkundige in het woonzorghotel in Gent. Ze helpt bewoners bij het wassen en eten.

Voor mensen zorgen, is niet vreemd voor Inge. Integendeel, ze heeft er altijd een hart voor gehad. Thuis draagt ze met veel liefde zorg voor haar gezin en dat trekt ze door naar haar werk. “Ik doe dat graag”, zegt Inge. “Zorg is er altijd bij mij thuis geweest. Ik doe het al van kindsbeen af.”

Zingen met bewoners

Inge vindt het fantastisch dat ze met haar job de bewoners blij kan maken. “Als zorgkundige kan je mensen gelukkig maken. Hen helpen als iets niet meer lukt. Alles wat je geeft aan mensen, krijg je terug. Wat is er mooier dan een lach op iemands gezicht toveren?”

Met Inge is het altijd lachen.

Seraphien, bewoner in het woonzorghotel

1 van deze mensen is Seraphien. Hij en Inge kunnen het goed met elkaar vinden. “Inge is een toffe madam. Met haar is het altijd lachen. We beleven veel plezier samen”, zegt hij.

Voor we het wisten, stonden we samen te zingen.

Inge, zorgkundige in het woonzorghotel

“Seraphien is een rustige en positieve man. ’s Middags vul ik de vaatwasmachine in de gemeenschappelijke ruimte. Dan komt hij altijd mee helpen. Op een keer begon ik te zingen op de muziek die opstond en hij deed mee. Voor we het wisten, stonden we samen luidkeels te zingen en te dansen. Dat was een fijn momentje voor ons 2”, herinnert Inge zich met veel plezier.

Wil jij ouderen ook een toffe thuis geven?

Dan is een job in de woonzorg iets voor jou.

Bekijk snel onze vacatures woonzorg
Zorgkundige Inge en Seraphien

Ook interessant