Jobstudent met warm hart voor de zorg

Door Heleen Couvreur

jobstudent thuisverpleegkunde Sara

Een studentenjob doe je niet alleen in de vakantie. Dat vertelt Sara. Ze is 23 en gaat sinds 8 maanden de baan op als thuisverpleegkundige bij i-mens. Haar parcours liep recht van de schoolbanken - met stages en studentenjobs - naar een vaste job bij i-mens.

Wil jij ook aan de slag als jobstudent in de zorg?
We hebben vacatures voor verschillende diensten.

Word jobstudent in de zorg

Een stage, studentenjob en vaste job bij i-mens

De stage in het 3e en 4e jaar van de opleiding verpleegkunde doet Sara bij i-mens. Dat en haar warm hart voor de zorg doen haar beslissen om ook haar studentenjob in de thuiszorg te doen.

“Naast mijn stage wou ik nog extra ervaring opdoen. Mijn stages waren zo goed meegevallen dat ik verkoos om in het weekend, op feestdagen en in de vakanties als jobstudent te werken. Het werk als jobstudent wordt volledig afgestemd op je schoolwerk waardoor de combinatie perfect haalbaar is.”

Goede voorbereiding op het werkveld

Sara Thuisverpleegkundige

Meedraaien als een volwaardige collega

“Tijdens je studentenjob mag je bijna het volledige takenpakket van een verpleegkundige uitvoeren. Dat takenpakket is heel uitgebreid. Je biedt niet alleen zorg aan, maar vervult ook administratie en overlegt met collega’s.

Hoewel een jobstudent heel zelfstandig werkt sta je er nooit alleen voor. Dankzij collega’s en opleidingen word je goed ondersteund."

Jong geleerd

“ Als jobstudent moet je je goed kunnen aanpassen en kritisch nadenken. Je komt in situaties terecht waar je zelf beslissingen moet nemen of oplossingen zoeken. Niets zo mooi als een studentenjob in de thuiszorg

Door een studentenjob in de zorg leer je enorm veel bij. Dat centje bijverdienen is mooi meegenomen.

Sara, Thuisverpleegkundige

Door een vakantiejob in de zorg leer je enorm veel bij. Dat centje bijverdienen is mooi meegenomen.

Een warme boel

“Vanaf dag 1 kwam ik in een warm team terecht. Ondanks dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is hebben we toch ook vaak gelachen, en dat is nodig om verder te gaan.

Dankzij mijn studentenjob wist ik onmiddellijk dat een job als thuisverpleegkundige op mijn lijf geschreven is.”

Zoek je een studentenjob in de zorg?

Vind je niet meteen de job die je zocht maar wil je toch graag bij ons een studentenjob doen? Vul dan online het spontane sollicitatieformulier in.

Bekijk ons aanbod

Ook interessant