Student verpleegkunde Luna is klaar voor het echte werk

Door Eline De Baets

Luna is net afgestudeerd als verpleegkundige. Na haar stage ging ze aan de slag als jobstudent verpleegkunde bij i-mens. "Dankzij deze vakantiejob voel ik me voorbereid op het echte werk."

Wil je net als Luna ervaring opdoen in de zorg?

Vind een studentenjob in de zorg

Zelfstandig leren werken

"Ik heb gekozen voor i-mens omdat de thuiszorg me aanspreekt. Ik werk graag zelfstandig, en dat leer je ook echt in deze vakantiejob."

"Je kan niet zomaar aan je collega's vragen 'Kan je eens helpen? Hoe moet dat?'. Het is leuk om ervaring op te doen."

Het is best uitdagend. Maar je staat er natuurlijk nooit helemaal alleen voor.

"Je krijgt de nodige ondersteuning. Pas nadat ik 2 dagen meevolgde met een verpleegkundige, ging ik alleen op pad. En als er iets is, kan ik altijd collega's contacteren."

Vaardigheden

"Als jobstudent is het belangrijk dat je sociaal en vriendelijk bent. Maar als je kiest voor een job in de zorg lijkt me dat vanzelfsprekend."

Je doet het vooral voor de mensen.

De technieken die je leert op school kan je toepassen tijdens je studentenjob. "Als jobstudent verpleegkundige help ik de mensen bij het wassen, aandoen van steunkousen of daurebindes, wondzorg, compressietherapie, ... Veel variatie dus."

Wil je net als Luna ervaring opdoen in de zorg?

Dat kan. Zowel in de vakanties als tijdens het schooljaar kan je aan de slag als jobstudent in onze thuiszorg of in één van onze woonzorgcentra.

Vind een studentenjob in de zorg
Jobstudent thuisverpleging Luna met klant Alberique

Ook interessant

Als thuisverpleegkundige voelt Kiona zich vrij

Video

Na haar studies zocht gespecialiseerde spoedverpleegkundige Kiona (26) naar een job met veel vrijheid en zelfstandigheid...

Lees Kiona's verhaal