Het dagcentrum was onze beste beslissing

Nicole is samen met haar moeder mantelzorger voor haar vader (92). Dankzij het dagverzorgingscentrum bloeit haar vader open en vindt haar moeder de nodige tijd om even te bekomen van haar zorgtaken.

"Mijn vader heeft voor alles hulp nodig. Ondanks de thuisverpleging die langskwam, was het voor mijn moeder erg zwaar om de hele dag voor hem te zorgen. Zijn valrisico is erg hoog, waardoor we hem geen minuut alleen kunnen laten."

Veel begrip voor onze situatie

"Daarom zochten we naar een oplossing waarbij mijn vader in zijn vertrouwde omgeving blijft én mijn moeder even tot rust komt. Zo kwamen we bij het dagverzorgingscentrum in Gent terecht. We werden warm ontvangen en er was veel begrip voor onze situatie. We hadden er meteen een goed gevoel bij."

"Mijn vader is opvallend actiever in het dagcentrum dan thuis."

Gemoedsrust voor iedereen

"Eerst was ik bang dat mijn vader met tegenzin naar het dagverzorgingscentrum zou gaan. Maar dat is gelukkig niet het geval. Hij gaat nu 2 keer per week en kijkt er echt naar uit. 'Morgen ga ik naar school', zegt hij dan. Hij is er opvallend actiever dan thuis en doet mee met de activiteiten. Ik merk dat hij 's avonds graag over zijn dag vertelt tegen mij en mijn moeder. En dat terwijl hij thuis vaak de hele dag niks zegt."

"Voor mijn moeder zijn die 2 dagen nodige rustmomenten om de andere 5 dagen door te komen."

Mijn indruk over het dagverzorgingscentrum

"De begeleiders zijn topmadammen. Ze sloven zich uit om het iedereen zo comfortabel mogelijk te maken, staan klaar voor een babbeltje en zoeken mee naar oplossingen indien nodig."

"Het bleek de beste beslissing voor ons als mantelzorgers, maar ook voor mijn vader."

"Het dagcentrum is een gezellige plaats. Je kan er tv kijken, muziek beluisteren, een middagdutje doen ... Er is ook een mooie tuin, waarin je kan wandelen bij goed weer. En belangrijk – toch voor mijn vader : het eten is lekker!"

"Mijn vader inschrijven in het dagverzorgingscentrum was een grote stap. Ik voelde me schuldig dat hij 2 dagen weg van huis zou zijn. Maar nu blijkt het de beste beslissing die we ons konden inbeelden. Voor ons als mantelzorgers, maar voor ook voor mijn vader."

Aanvullende diensten

Ook interessant