Helemaal op je gemak met een vroedvrouw aan jouw zijde

Door Eline De Wit

Kelly (26) beviel eind 2020 van een prachtige zoon Lewis. Als kraamverzorgende wist ze meteen dat ze na de bevalling beroep zou doen op vroedvrouw Aline en collega-kraamverzorgende Cindy. Ze kwamen langs tot Lewis 15 weken oud was.

Wil jij ook snel je draai vinden de 1ste weken na je bevalling?
Een vroedvrouw kan je extra (medische) ondersteuning bieden.

Ik laat me graag ontzorgen door een vroedvrouw

"Ik dacht op voorhand dat ik niet veel hulp nodig zou hebben na de geboorte. In theorie weet ik namelijk heel goed hoe ik het moet aanpakken. In de praktijk bleek niets minder waar. We hebben zoveel moeten zoeken! Een badje geven of flesje geven kon ik als kraamverzorgende natuurlijk al. Maar als je baby moeilijk eet, ben je blij dat iemand je kan helpen."

Je moet die 1ste weken je eigen kind nog leren kennen.

mama van Lewis

Tips en advies op maat van mijn baby

"Lewis had in het begin erg veel last van krampen. Mijn vroedvrouw Aline kwam dan 2 keer per week langs om te kijken hoe het met hem ging. Ze gaf me tips over de voeding die ik Lewis best zou geven. Op die manier nam ze mijn onzekerheden over voeding weg en stelde me op mijn gemak.

Aline toonde me ook hoe ik Lewis best vasthoud voor zijn boertjes. Als kraamverzorgende heb ik vanuit de praktijk natuurlijk al veel opgestoken. Maar haar extra informatie en advies maakten het voor mij wel gemakkelijker.

Ik ben onze vroedvrouw en kraamverzorgende ontzettend dankbaar voor de extra rust die ze mij gedurende de 1ste weken bezorgden. We hebben er sneller onze draai door gevonden."

Door hun ondersteuning bleef het huishouden overeind, was er eten voorzien en waren we enkele zorgen lichter.

Alle hulp is welkom

"Ik raad iedereen vroedkunde en kraamzorg aan huis aan. Het is zo’n gemak. In het begin moet je zodanig zoeken, dat alle hulp welkom is. Zo pieker jij niet en kan je focussen op jouw gezin."

Wat kan een vroedvrouw voor jou betekenen?

Ontdek onze pagina vroedvrouw aan huis of bel ons op 078 15 25 35.

Bekijk ons aanbod

Ook interessant