Als twintiger verzorg je niet vaak een generatiegenoot

William (29) is een 5-tal jaar zorgkundige bij i-mens. Hij doet boodschappen, helpt bij het aankleden, ruimt op, wast en strijkt … Kortom hij helpt mensen in het huishouden of zoals hij het zelf formuleert “ik sta mensen bij in hun noden.” Vaak zijn dit ouderen of gezinnen. Kier is als prille twintiger eerder een uitzondering. Doordat ze quasi tot dezelfde generatie behoren, begrijpen ze elkaar beter.

Te vroeg volwassen

Kier (20) woont sinds haar 17de zelfstandig doordat ze haar ouders op jonge leeftijd verloor. Ze had vooral advies nodig over hoe ze best huishoudelijke taken organiseerde.

“Ik moest leren de was sorteren, maaltijden klaarmaken, schoonmaken. Dankzij de verzorgenden die mij bijstonden, heb ik veel geleerd. Niet alleen qua praktische tips, maar ook over hoe je in het leven staat", vertelt Kier.

Ik ben mijn verzorgenden eeuwig dankbaar voor hun advies. Zij hebben mij gemaakt tot wie ik vandaag ben."

Kier, klant gezinszorg

Generatiegenoten

Werken bij Kier is een mooie afwisseling”, zegt zorgkundige William. "Vaak gaan we bij oudere klanten; die babbelen over andere dingen dan waar ik met Kier over praat. Haar leefwereld leunt dichter aan bij die van mij.

Vroeger ging ik vaker. Nu ga ik wekelijks een halve dag om te polsen hoe het gaat en samen boodschappen te doen. Met mijn auto is het handiger om zwaardere zaken in huis te halen. Dan praten we over van alles, zoals bijvoorbeeld over haar studiekeuze.”

Kier reageert, "William helpt me omdat ik nog geen rijbewijs heb. Daar ben ik nu mee bezig. Volgend schooljaar start ik opnieuw met studeren."

Dankzij de hulp van William kan ik dingen op mijn eigen tempo doen.

Kier, klant gezinszorg

Ik wil hem erg bedanken dat hij mij blijft helpen, want ik durf weleens zagen over dingen die mij bezighouden”, lacht ze.

Iedereen is gelijk bij i-mens

William vindt het tof om te werken bij i-mens, “Want iedereen is er gelijk: klant en medewerker. Ongeacht je huidskleur, afkomst of geaardheid. Je mag je eigen ding doen en krijgt kansen om je verder te ontwikkelen. Ze laten je vrij … binnen de perken natuurlijk."

Het is een ideale job voor mensen die graag het huishouden doen én sociaal zijn

William, zorgkundige

Dankzij de opleiding verzorgende/zorgkundige gooide William zijn carrière over een andere boeg. Voordien werkte William in de horeca. “Maar daar was alles zo gehaast. Als zorgkundige heb je tijd om te luisteren naar de klanten en haak je in op hun wensen.

Ik hou ook meer van het een-op-een contact. Het is fijn als er een kopje koffie voor je klaarstaat. Het hoeft niet, maar je voelt je meteen welkom.”

Lijkt een job als verzorgende of zorgkundige jou wel wat?

Ben je een zorgzaam persoon die geniet als je een glimlach op iemands gezicht kan toveren?

Bekijk dan nu onze vacatures of bel ons op 078 15 25 35.

Vacatures verzorgende
Zorgkundige William en Kier

Aanvullende diensten

Ook interessant