Als poetshulp kan je zoveel betekenen

Je doet een spontane sollicitatie, geeft je cv af en kort daarna word je aangeworven. Zo eenvoudig kan het zijn. Na een carrière bij Prinses Astrid in Laken wil Halia (54) dichter bij huis werken en solliciteert bij i-mens in Kortrijk voor een job als poetshulp. Ze werkt nu al 12 jaar bij i-mens. Eerst via dienstencheques, later in de reguliere (gewone) poetsdienst.

Je helpt mensen van jong tot oud

In de poetsdienst kom je bij allerlei mensen terecht. Jonge gezinnen die een helpende hand kunnen gebruiken, mensen die dementerend zijn, een handicap hebben of hoogbejaard zijn. “Je moet soms wat geduld en begrip hebben, maar het is een hele leuke job. Zeker voor sociale mensen zoals ik”, vertelt Halia.

“Ik ga 1 maal in de week bij Christine en Walter. Christine geeft als het ware de fakkel aan mij door, want zij was vroeger zelf jarenlang werkzaam bij i-mens. Ze werkte er tot haar 63 jaar. Christine kan dus heel goed inschatten in welke situaties ik terecht kom.”

Het koppel is als een ouderpaar voor Halia, zonder té familiair te zijn. Maar ze hebben een zeer goede klik.

Ik help graag mensen. Ik kan goed luisteren en ben sociaal. In mijn job als poetshulp bloei ik helemaal open.

Halia, poetshulp bij i-mens

Halia is een zonnetje in huis

Halia komt bij Christine (71) en Walter (82) terecht wanneer Christine wordt behandeld voor non-hodgkin lymfekanker. In diezelfde periode krijgt Walter een hersenbloeding waardoor hij halfzijdig verlamd raakt. Thuisverpleging, gezinszorg en poetsdienst maken dat het koppel zich volledig kan concentreren op hun revalidatie en elkaar.

Dankzij de hulp die we kregen van i-mens kon ik Walter thuis laten verzorgen. Ik ben gerust dat er voor ons en mijn huis gezorgd wordt.

Christine (71), klant bij i-mens

Halia poetst, stofzuigt, leegt de vaatwas, strijkt, dweilt, neemt stof af, kuist ramen … Als ze zich goed voelt, helpt Christine een handje mee. “Maar Halia neemt zelf initiatief en ze is altijd vrolijk en opgewekt. Een zonnetje in huis.”

Halia reageert: "Werken in de zorgsector is fantastisch. Je kan zoveel doen voor de mensen. En als er een goede klik is, is dat formidabel. Maar je moet het vooral met heel je hart doen."

Het koppel is ondertussen weer aan de betere hand, maar blijft rekenen op de hulp van poetshulp Halia en de verzorgenden. “We zijn heel blij met Halia. Ze past bij ons."

Durf om hulp te vragen

Door zijn hersenbloeding kan Walter niet meer zelfstandig zijn. Bij veel zaken zoals boterhammen smeren en snijden, heeft hij hulp nodig. Hij heeft het daar erg moeilijk mee.

Ik heb mijn handicap aanvaard en durf nu om hulp te vragen.

Walter (82), klant bij i-mens

Hulp vragen, is iets waar veel mensen het moeilijk mee hebben. Voor deze mensen heeft Walter een boodschap: "Durf alsjeblieft om hulp vragen. Al is het maar informatie."

Daden zeggen meer dan woorden

Walter krijgt het laatste woord om Halia een compliment te geven: “Halia gaat heel levendig met ons om op een prettige manier. Ze heeft veel humor. Als compliment zou ik haar gewoon in mijn armen pakken.”

Lijkt een job als poetshulp iets voor jou?

Werk dichtbij huis, bepaal mee je werkrooster, beteken iets voor anderen en geniet van een fijne werksfeer.

Bekijk nu onze vacatures poetshulp
Poetshulp Halia met klanten Christine en Walter

Aanvullende diensten

Ook interessant

Poetshulpen laten jou genieten van een thuis

Video

“Ik laat veel meer dan een mooi huis achter.” Aan het woord is Cindy. Als poetshulp bij i-mens zorgt ze voor het onderho...

Lees meer