Wat is poetshulp?

Anders dan poetshulp met dienstencheques is poetshulp zonder dienstencheques een vorm van aanvullende thuiszorg. Je kan poetshulp zonder dienstencheques alleen inschakelen wanneer je een (tijdelijke) zorgbehoefte hebt waardoor je je woning niet meer zelf kan onderhouden.

Dit is wat je van je poetshulp mag verwachten: stofzuigen, stof afnemen, dweilen, ramen poetsen, onderhoud van sanitair en keuken, ...

Aanvullend kan je huishoudhulp je af en toe helpen met volgende taken: was insteken, strijken en boodschappen doen. Dit gebeurt meestal in het kader van bejaardenhulp of ouderzorg.

Kom ik in aanmerking?

We onderzoeken eerst of je in aanmerking komt voor poetshulp zonder dienstencheques. Er moet immers een (tijdelijke) zorgbehoefte zijn om die vorm van hulp in het huishouden te kunnen krijgen. Dat kan een fysieke, psychische of sociale reden zijn. Indien je niet zorgbehoevend bent, kan je gebruik maken van onze poetshulp met dienstencheques. Dienstencheques zijn er voor iedereen of je nu een zorgbehoefte hebt of niet.

Daarna bekijken we welke vorm van poetshulp voor jou het voordeligst is: met dienstencheques of zonder dienstencheques. Dienstencheques zijn fiscaal aftrekbaar en daarom in sommige gevallen voordeliger. Bij poetshulp zonder dienstencheques berekenen we de prijs op basis van je belastbaar inkomen.

Hoeveel kost onze poetsdienst?

De bijdrage per uur voor poetshulp berekenen we op basis van de samenstelling en de inkomsten van je gezin. Het bedraagt nooit meer dan 11,50 euro per uur.

De kosten factureren we maandelijks.

Bekijk hier onze algemene voorwaarden

Moet ik rekening houden met een wachttijd in de poetsdienst?

Wanneer jij je aanvraag doet voor poetshulp zal een verantwoordelijke jou meteen contacteren en toelichting geven bij een eventuele wachttijd. Die is zeer regio- en tijdsgebonden en je kan bij het gesprek meteen beslissen of je al dan niet doorgaat met je aanvraag.

Kan ik altijd rekenen op dezelfde poetshulp?

Bij i-mens streven we ernaar een vaste poetshulp toe te wijzen aan elke klant. Omwille van afwezigheden bij medewerkers en bij klanten kan dit niet altijd. In de mate van het mogelijke bieden we bij afwezigheden vervanging aan.

Welk materiaal moet ik in huis hebben voor de poetshulp?

Wij vinden het belangrijk dat onze poetshulpen kunnen rekenen op degelijk ergonomisch materiaal. Om het je gemakkelijk te maken vind je een checklijst met onze aanbevelingen.

Interessante artikels

Aanvullende diensten

Poetshulp zonder dienstencheques aanvragen

Over de aanvraag

Moet de zorg binnen de 48u of in het weekend opgestart of aangepast worden? Geef dit dan telefonisch door. Wij zijn 24u/24 en 7d/7 bereikbaar via: 078 15 25 35.

Over de klant

Voor wie is deze dienst of zorg bedoeld?

Vul hier de contactgegevens in van de persoon die we mogen contacteren bij vragen of updates over deze aanvraag.

Veelgestelde vragen

Onze medewerkers staan met hun warme zorg voor jou klaar. Zorg jij ook voor de nodige warmte voor onze medewerkers tijdens de wintermaanden?

Bedankt om de thermostaat niet te laag te draaien tijdens hun werkuren bij jou (minimaal 18°C ).

Wij vinden het belangrijk dat onze poetshulpen kunnen rekenen op degelijk ergonomisch materiaal. Om het je gemakkelijk te maken vind je hier een lijst met onze aanbevelingen.

Bij i-mens streven we ernaar een vaste poetshulp toe te wijzen aan elke klant. Omwille van afwezigheden bij medewerkers en bij klanten kan dit niet altijd. In de mate van het mogelijke bieden we bij afwezigheden vervanging aan.

Wanneer jij je aanvraag doet voor poetshulp zal een verantwoordelijke jou contacteren van zodra we hulp kunnen bieden. Mogelijks is er een wachttijd afhankelijk van de regio en/of tijd van aanvraag.