Wat niet mag ontbreken op je geboortelijst

Bij het zien van alle keuze aan babyspullen zou je voor minder overdonderd geraken. Maar wat moet er zeker wél op je geboortelijst staan? We lijsten de must-haves voor jou op.

Tetradoeken for the win!

Je kan ze in alle maten en kleuren kopen en letterlijk voor alles gebruiken. Zo handig om in huis te hebben. In de grootste maat zijn het goede inbakerdoeken. Verder zijn het de ideale afdroogdoeken, onderleggers voor in een bed of park, om te leggen over de schouder tijdens het boertje, als lakentje in de zomer … Je kan er nooit te veel van hebben.

Speelgoed in felle kleuren

Zoveel babyspeelgoed om uit te kiezen. Zeker het pastelkleurige speelgoed ziet er ongelofelijk mooi uit. Alleen heeft jouw baby daar niets aan. Het zijn felle kleuren die de ontwikkeling van je baby stimuleren.

Draagdoek of draagzak

Een baby die graag knuffelt is heel fijn. Maar dat komt niet altijd goed uit. Soms zijn er aantal taken die je nog wil doen en daar heb je vaak 2 handen voor nodig. Een draagdoek zorgt ervoor dat je kan knuffelen met je baby, maar toch je handen vrij hebt. Ook ideaal om mee te gaan wandelen. Geen gesukkel met een buggy.

Voldoende lakens

Een baby geeft in het begin gemakkelijk melk terug omdat de maag nog niet goed afsluit. Daardoor zijn er regelmatig natte plekken rond het hoofdje. Een tetradoek kan een stuk opvangen, maar is soms niet voldoende. Voorzie voldoende (hoes)lakentjes om regelmatig te kunnen verversen.

Waskussen of verzorgingskussen

Een waskussen voorzie je best al voor je bevalt. Het is erg gemakkelijk om je baby te verschonen op een zacht kussen. Nog makkelijker zijn 2 van deze kussens. Zo hoef je niet elke keer je kussen van boven naar beneden te brengen na de nacht. Ook hier gebeuren er regelmatig accidenten waardoor het handig is om 2 of 3 hoezen te voorzien.

Een babynestje

Wanneer je baby geboren is moet hij of zij zich aanpassen aan de buitenwereld. Ze komen van een knusse baarmoeder waardoor ze soms nog nood hebben aan ‘nesten’. Een babynestje zorgt ervoor dat je baby een geborgen gevoel krijgt. Wanneer de baby zijn of haar armen of benen strekt botst die tegen iets. Dat hadden ze ook in de baarmoeder en geeft een herkenbaar gevoel.

Geen tutjes of flessen

Zet beter geen tutjes of flesjes op je lijst. Of toch niet in grote hoeveelheden. Je zoekt best eerst uit welke tut of fles het beste past bij je kindje.

Wil je meer info over het opstellen van een geboortelijst? Vraag dan raad aan je vroedvrouw.

Wat kan een vroedvrouw voor jou betekenen?

Ontdek onze pagina vroedvrouw aan huis of bel ons op 078 15 25 35.

Bekijk ons aanbod

Ook interessant