Elke dag is anders als verzorgende

Door Eline De Wit

Inne (28) werkt al 2 jaar als verzorgende bij i-mens. Voor mensen zorgen, zat er al in van kleins af aan. Die passie werd uiteindelijk haar beroep. Inne ondersteunt klanten thuis in hun dagelijkse leven. Een actieve job boordevol variatie en veel vriendschap.

Wil jij net als Inne een job waar je veel vriendschap uit haalt?

BEKIJK Dan nu onze vacatures

Boeiende mix

Naast huishoudelijke taken, gaat Inne met haar klanten regelmatig winkelen, op stap met de rolstoel, geeft ze pedicures en houdt de familie op de hoogte. Ze gaat langs bij oudere mensen, jonge gezinnen, mensen met een fysieke of mentale beperking …

"Die vriendschap, daar krijg ik zoveel energie van. Zo’n band heb je nergens anders."

Een boeiende mix dus. “Dat maakt mijn job net zo leuk. Met elk van hen bouw ik een ander soort band op. Met leeftijdsgenoten lach ik al eens over stoten die we vroeger uithaalden. Jonge ouders zijn blij dat ik hen even kan ontlasten. Oudere klanten genieten vooral van het gezelschap. Met hen ga ik soms iets drinken.”

Vrij als een vogel

“In mijn werk heb ik veel vrijheid. Ik krijg via de smartphone van het werk mijn weekplanning. Hoe ik de uren invul bij de klant, bepaal ik grotendeels zelf. Die zelfstandigheid is voor mij heel belangrijk. Als er iets gebeurt, ga ik ook eerst zelf op zoek naar een oplossing. Daar leer ik het meeste uit.”

Hun rots in de branding

“Ik heb een klant die me bij aankomst meteen zegt: ‘Kom, we gaan iets drinken’. Die man is elke keer zo blij om me te zien. Ik ben de enige persoon die in de week over de vloer komt. Niet iedereen heeft nog familie of een opvangnet. Het geeft me dan voldoening er te kunnen zijn voor die mensen.”

“Sommige klanten klagen weleens. Natuurlijk. Dan laat ik hen uitrazen. Hebben ze nood aan een babbeltje of vriendschap? Geen probleem. Kunnen ze mentale steun gebruiken? Dan ben ik er ook voor hen.”

Tot de laatste adem

"Ik zorg er mee voor dat ze zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen."

Wat Inne zo mooi vindt aan haar job? “Ik verzorg mijn klanten vaak tot aan het einde van hun leven. Sommigen onder hen, waar ik een goede klik mee had, zijn intussen gestorven. Je moet dus sterk in je schoenen staan om in de zorg te werken. Maar hoe mooi is het niet dat ik mijn steentje kan bijdragen tot aan het levenseinde?”

Wil jij ook een job met veel vrijheid?

Dan is verzorgende iets voor jou.

Bekijk nu onze vacatures als verzorgende

Ook interessant