Nog geen seconde spijt van mijn keuze voor thuisverpleging

Amira werkt al 2 jaar als thuisverpleegkundige bij i-mens. “Je doet veel meer dan verzorging geven. Je bouwt een relatie uit, je komt elke dag bij de mensen thuis. De mensen zijn blij dat ze je zien. Dat geeft voldoening.”

Zoek jij net als Amira een job met veel impact en uitdaging?

Bekijk onze vacactures thuisverpleging

Nooit saai

Veel clichés over thuisverpleging krijgen bij Amira een levendige repliek. “Saai? Zeker niet! Ik had eigenlijk tijdens mijn studie gekozen voor ziekenhuiswerk. Maar toch trok ik, na een leuke stage, naar de thuiszorg. Wij doen heel veel verschillende taken. Van wondzorg, tot infusen, chemo, inspuitingen… We doen alles.”

Van werk wil ik niet wisselen. Dit is ideaal voor mij.

Fijne collega’s die klaarstaan voor elkaar

Amira voelt zich niet alleen in haar job. Ook al zitten zij en haar collega’s elk op hun eigen ronde. “Je kan regelmatig bellen en vragen naar tips en raad."

"Er is ook een referentieverpleegkundige, die geeft tips of helpt vanop afstand. Een collega kan ook gewoon langskomen om te helpen. Zeker bij wondzorg is dat wel handig.”

Ze is blij een deel van een hecht team te zijn. “Doordat we elkaar helpen, hebben we ook een goede relatie met elkaar. Dat maakt dat wij elkaar ook zien buiten het werk, om eens iets te gaan eten. Dat is wel heel fijn."

Als ik met mijn i-mens-auto ergens passeer, dan zwaaien de mensen, dat is leuk.

"Er is ook veel flexibiliteit in onze job. We kunnen shiften wisselen, en we hebben inspraak in onze job en onze uren. En we krijgen veel opleidingen. Ook daar is aandacht voor.”

Je patiënten zijn zo dankbaar

Wat thuisverpleging voor Amira zo bijzonder maakt? “Dat is de vertrouwensrelatie die je hebt met je patiënten. Er komen veel vragen onze richting uit. Soms vragen die totaal niks met verzorging te maken hebben. Bijvoorbeeld wat ze moeten aandoen. Natuurlijk krijgen we ook medische vragen."

Je krijgt veel voldoening. En dankbaarheid. En chocolade (lacht).

"Het is fysiek en mentaal niet altijd een makkelijke job. Maar als je je job graag doet, dan hou je dat makkelijk vol."

Ben je net zoals Amira op zoek naar een job die veel voldoening geeft?

Dan is thuisverpleegkunde iets voor jou.

Bekijk nu onze vacatures thuisverpleegkunde

Ook interessant

Als thuisverpleegkundige voelt Kiona zich vrij

Video

Na haar studies zocht gespecialiseerde spoedverpleegkundige Kiona (26) naar een job met veel vrijheid en zelfstandigheid...

Lees Kiona's verhaal