Onthaalouder Griet gaat op boerderijkamp met 'haar' kinderen

Door Evelien De Cock

Onthaalouder Griet vertroetelt haar onthaalkinderen maar al te graag. Klein of groot, piano spelen, tekenen, voetballen ... elk kind kan bij haar zichzelf zijn. Deze zomer nam Griet 9 van de kinderen mee op kampeeruitstap naar een plek met veel schattige dieren, groene velden en leuke activiteiten.

Wil jij graag bij jou thuis voor kleine kinderen zorgen? Hoe word je onthaalouder? Wat houdt de job precies in en wat verdien je?
Meer weten over werken als onthaalouder

Kamp 't Margrietje

Veel van de kinderen komen al bij onthaalouder Griet van toen ze nog heel klein waren. Griet zag hen bij haar thuis groot worden. Zo groot dat het voor een aantal van hen het laatste jaar in de opvang was.

"Ik heb de kinderen graag bij me. Ook tussen de kinderen is er in al die jaren een heel goede band ontstaan . Ik wilde de oudsten nog een laatste toffe tijd samen geven voor ze weggaan en organiseerde in juli kamp ‘t Margrietje."

Gepakt en gezakt met kampeertenten en vooral veel zin, trok Griet met 9 onthaalkinderen en haar eigen zoon en dochtertje naar kinderboerderij 't Fazantenhof in Houthulst.

Boerderijplezier

Een hele week lang konden de kinderen er hun hart ophalen en werden de boerderijdieren stevig geknuffeld.

De kinderen smulden elke ochtend van een ontbijt met verse hoeveproducten en de eigenaars leerden de groep het domein kennen en namen hen mee achter de schermen van de boerderij. De kinderen leerden hoe het ijs wordt gemaakt (én er was genoeg tijd om te proeven!) en hielpen de verpakkingen versieren.

In de speeltuin van de camping en tijdens een boswandeling en -spel in het Vrijheidsbos konden ze zich volledig uitleven. De dagen sloten ze af met een gezellige avondbabbel met kaarsjes.

Wat een ervaring: aan het einde van de week namen ze niet alleen de kampeerspullen, maar ook de week van hun leven mee naar huis.

Griet: "Eén avond hadden de kinderen zoveel plezier dat ze niet konden stoppen met lachen. Het deed zo veel deugd om hen zo blij te zien."

Tijdens het kamp waren de kinderen zelfs bij nieuw leven: er werd een kalfje geboren. Hoe 'kjoet'!

Boerderijkamp onthaalouder Griet

Dank je, Griet

Het enthousiasme van hun kinderen werkte bij thuiskomst meteen aanstekelijk bij de ouders. Dat merkte Griet door de vele positieve berichtjes.

Eén ouder schreef: "Het is jou die we moeten bedanken Griet, de kids hadden een PRACHTWEEK! Al die extra energie die je hierin hebt gestopt zonder dat je ertoe verplicht bent, ik ken geen enkele opvang die dat zou organiseren. Jij bent veel meer dan een opvang. Jij brengt hen zoveel dingen bij. Jij bent een tweede thuis voor hen, en daarvoor danken wij jou meer dan we zelfs in woorden kunnen zeggen."

Een prachtig initiatief van een geweldige onthaalouder.

Wil jij ook bruisend leven in je huis? Zorg je graag voor kindjes?

Dan is een job als onthaalouder iets voor jou.

Check snel onze vacatures