Naast thuisverpleegkundige ook mantelzorger dankzij i-mens

Door Eline De Baets

Magda (56) werkt meer dan 35 jaar als thuisverpleegkundige, waarvan 11 voor i-mens. Op haar 7de was ze getuige bij een ongeval van haar papa. Toen ze de ambulanciers bezig zag, wist ze meteen wat ze wou doen in het leven. Ze is op vandaag voltijds met zorg bezig. Niet alleen op het werk, maar ook als mantelzorger voor haar mama, Maria (90). Hoe combineer je dat?

Zelfstandig werken in team

“Als thuisverpleegkundige vind ik het belangrijk dat ik zelfstandig kan werken en beslissingen nemen, terwijl ik toch deel uitmaak van een team”, vertelt Magda. Dit horen we wel vaker bij onze thuisverpleegkundigen.

Ik haal voldoening uit het feit dat mensen mij graag zien komen.

Magda, thuisverpleegkundige

Er wordt geluisterd naar ons

“i-mens is een goede werkgever omdat ze niet alleen kijkt naar je professionele kwaliteiten, maar ook aandacht heeft voor wie je bent als persoon en je thuissituatie.

4 jaar geleden was ik zwaar ziek. Samen met mijn verantwoordelijke zochten we naar een oplossing. Ik mocht zonder probleem minder uren beginnen werken. Daar ben ik erg dankbaar voor, want zo blijft mijn job haalbaar en kan ik ze vlot combineren met de mantelzorg voor m’n bejaarde moeder.

i-mens luistert naar onze noden en behoeften en houdt er rekening mee. Dat vind ik fijn.”

Mama zorgde eerst voor mij, ik nu voor haar

De moeder van Magda, Maria (90), wordt zoals ze zelf zegt ‘al een dagske ouder’. Magda vindt het vanzelfsprekend dat zij op haar beurt voor haar moeder zorgt.

We dragen ons mama op handen.

Magda, thuisverpleegkundige

"Na 10 jaar heb ik mama eindelijk kunnen overtuigen om een personenalarm te nemen. Dat brengt meer rust. Ik ga bewust niet meer op reis zodat ik snel bij haar kan zijn als er iets is”, vertelt Magda.

Als mantelzorger runt thuisverpleegkundige Magda 2 huishoudens. Maar dat gaat heel vlot, want ze kan rekenen op hulp.

“Ik heb heel lieve collega’s in afdeling Leuven, Angela en Alain. Die zorgen heel goed mee voor mama. Ze helpen haar bij het wassen en met de medische verzorging, want mama is diabeet en sukkelt met haar nieren. Daarnaast helpt een poetshulp mij met de huishoudelijke taken.”

Maria bevestigt dit. Ze vertelt dat ze thuisverpleegkundigen Angela en Alain en de poetshulp erg dankbaar is. Vooral voor hun vriendelijkheid.

Lijkt een job als thuisverpleegkundige jou wel wat?

Zit zorgen bij jou ook in het bloed?

Bekijk dan nu onze vacatures of bel ons op 078 15 25 35.

Vacatures thuisverpleegkundige
Thuisverpleegkundige Magda en haar moeder Maria

Aanvullende diensten

Ook interessant