Mama Cilou Annys kiest vastberaden voor kraamzorg

Kraamhulp Wim en klant Cilou Annys

De komst van een nieuwe baby neemt nogal wat extra tijd in beslag. Gelukkig is er kraamzorg die voor een paar uur de zorg uit je handen neemt, zodat je ‘zelfzorg-momentjes’ kan inbouwen. Dat bevestigt Cilou Annys, Miss België 2010.

Kijk jij ook uit naar 'zelfzorg-momentjes' na je bevalling?
Vraag dan tijdig je kraamhulp aan.

Ja, vertel me meer over kraamzorg

Met de geboorte van Emeryck op 19 januari ll. werd het voor Cilou nog een stuk drukker. Door de zorg voor haar gezin met dochtertje Liya (4 ½ j), zoontje Emeryck en het werk in babyspeciaalzaak Cilou Babystore in St-Kruis Brugge is er nog weinig tijd voor zichzelf. In haar goed draaiende winkel geeft ze (aanstaande) ouders de goede raad om kraamzorg in te schakelen.

De komst van de kraamverzorgende was een enorm geschenk.

Cilou Annys, mama van Liya en Emeryck

“Vooral bij een eerste kindje loop je als mama jezelf dikwijls voorbij. Alles moet perfect zijn en je slaat voor alles in paniek. Bij een 2de kindje ben je rustiger, heb je minder stress. Een baby voelt dat, want als je je maar half goed voelt, kan je ook maar een halve goede mama zijn. Ik ging na de geboorte van Liya na een maandje weer aan de slag, we zaten volop met de opstart van de nieuwe winkel en het heeft 9 maanden geduurd tot Liya ’s nachts goed doorsliep. Ik was mentaal en lichamelijk een wrak. Tot een medewerker van de mutualiteit mij de dienst kraamzorg van i-mens aanraadde. En eerlijk, de komst van de kraamverzorgende was een enorm geschenk.”

Wanneer de zorg voor een kersverse baby overgenomen wordt door een kraamverzorgende, krijg je als ouder de handen vrij om andere dingen te doen. Eventjes de tijd nemen om voor jezelf te zorgen, om dingen te doen waar je anders geen tijd meer voor maakt. Kleine dingen, maar oh zo belangrijk.

Het biedt rust in mijn hoofd.

Cilou Annys

“Ik had persoonlijk ook eerst reserves om iemand toe te laten bij ons thuis. Je weet immers vooraf niet wie er zal langskomen, of het zal klikken. De kraamverzorgende komt letterlijk heel dicht in je leven. In het begin had ik het moeilijk om de zorg voor Liya los te laten. Maar snel begreep ik dat ik echt tijd voor mezelf kon nemen door de baby aan de deskundige zorg van de kraamverzorgende over te laten. Ik heb dan ook snel beslist om de hulp na de geboorte van Emeryck van 1 dag naar 2 dagen uit te breiden. Het biedt rust in mijn hoofd.”

“Ik hoor in mijn winkel soms zussen of vriendinnen massa’s goedbedoelde adviezen geven aan de (aanstaande) mama en denk bij mezelf: laat ze met rust, ze heeft dit nu niet nodig. Ik herken ze ook direct, de mama’s met de eerste signalen van een postnatale depressie. Vóór corona kon ik hen een dikke knuffel geven, want dat hebben ze nodig. Nu kan ik enkel de folder van kraamzorg meegeven”, “Doen”, besluit Cilou, “het maakt niet uit dat je ongewassen en ongeschminkt met een kop koffie aan de ontbijttafel zit wanneer de kraamverzorgende ’s morgens binnenkomt. Ik doe het ook, al zie ik Wim (kraamverzorgende) lachend denken ‘en ook dit is een ex-Miss België…’

Wat kan kraamzorg voor jou betekenen?

Neem een kijkje op onze kraamzorgpagina of bel ons op 078 15 25 35.

Bekijk ons aanbod

Aanvullende diensten

Ook interessant