Leren van elkaar

Nina (50) en Leen (22) werken bij de dienst thuisverpleging. Nina al 27 jaar, Leen nog maar 9 maanden. Het is voor beiden hun eerste job.

Binnen thuisverpleging moet je van alle markten thuis zijn. Er zijn heel wat verschillende vaardigheden nodig, maar Nina en Leen voelen zich goed omringd door de collega’s en praktijkmentoren. Voor Nina is het sociale aspect haar belangrijkste drijfveer: “Ik doe er alles aan om mensen zo lang mogelijk thuis te houden.”

Groeien in je job

Leen voelt zich groeien in haar job, ook dankzij de positieve ondersteuning van collega’s: “Het geven van inspuitingen en zaken zoals poortkatheders aanbrengen heb ik al goed onder de knie. Het geeft me zelfvertrouwen dat ik voor nieuwe technieken altijd terechtkan bij collega’s."

Ik voel me goed omringd door mijn collega's

Thuisverpleegkundige Leen

Toekomstmuziek

Nina: “In mijn opleiding destijds was er nog geen sprake van poortkatheders spoelen en infusen via die poortkatheders aanbrengen. We krijgen binnen de dienst geregeld bijscholing, maar voor de praktijk ga ik te rade bij mijn jongere collega’s. Zo leren we van elkaar. Voor mij zijn het eerder de nieuwe administratie-technieken waarmee ik worstel. Vroeger beheerde je het patiëntendossier op papier, nu via een tablet. Daar moest ik toch even op studeren. Ik hoop te kunnen blijven werken tot mijn pensioen. En dan ga ik nog niet stilzitten. Dan ga ik vrijwilligerswerk doen.”

Voor de praktijk ga ik te rade bij mijn jongere collega's

Thuisverpleegkundige Nina

Ook Leen denkt na over haar toekomst bij i-mens. “Ik wil mij graag bijscholen tot referentieverpleegkundige wondzorg. Dat lijkt mij een boeiende specialisatie. Ik ben er zeker van dat de thuisverpleegkundige een steeds belangrijkere rol gaat spelen in de opvolging van patiënten. Daar zit zeker toekomstmuziek in.”

Lijkt een job als thuisverpleegkundige jou wel wat?

Zit zorgen bij jou ook in het bloed?

Bekijk dan nu onze vacatures of bel ons op 078 15 25 35.

Vacatures thuisverpleegkundige

Aanvullende diensten

Ook interessant