Kraamzorg maakt tijd voor jezelf

Door Heleen Couvreur

kraamzorg aan huis Edwina

Loslaten. Dat is wat mama Edwina zichzelf verplichtte na de geboorte van haar tweeling Nilan en Levano. Dankzij kraamzorg is er tijd en ruimte om wat zorgen los te laten.

Handen en een hart vol

Mama zijn van 5. Dat is naast veel liefde geven en krijgen ook een huishouden dat nooit stopt. En weinig tot geen tijd voor jezelf of je partner.

Om hulp te vragen hebben we af en toe een goede duw in de rug nodig. Dat was bij Edwina niet anders. “Bij mijn eerste kindjes woonde ik nog in bij mijn mama. Zij hielp met het huishouden en de verzorging van de kindjes. Ook bij de komst van ons derde kindje wou ik zoveel mogelijk zelf doen.”

In september verwelkomde het gezin de 2-ling Nilan en Levano. Dat is naast dubbel zoveel liefde ook dubbel zoveel werk…en nog minder slaap. “Ik ga niet snel zelf om hulp vragen maar op aanraden van mijn omgeving besloot ik dan toch kraamhulp aan te vragen.

Nelleke is een nummer 1 in kraamzorg, een aanrader als kraamhulp.

Mama Edwina

Dankzij kraamhulp is er rust

Met de komst van een kraamhulp is er een onbekend gezicht in huis. En dat vraagt om vertrouwen om als ouder los te laten. Hiervoor vraagt Nelleke aan de jonge ouders aan welke zorgen of taken ze het meeste nood hebben. Wat doen ze liever zelf en wat mag de kraamhulp doen. ”Nelleke komt 2x per week bij ons langs. Ze geeft de kindjes een badje, een flesje, troost en maakt eten terwijl ik bijslaap.

Sociale controle

Naast de hulp in huis is kraamhulp Nelleke ook een uitlaatklep voor de jonge ouders. Ze weet hoe belangrijk zelfzorg is. “Gezien ik zo moeilijk tijd neem voor mezelf, vraag ik aan Nelleke er op toe te zien dat ik slaap wanneer zij er is. Ik voel dat mij dat goed doet. Nelleke zorgt voor structuur wanneer ik 's middags vergeet te eten", vertelt Edwina.

De tijd die je krijgt voor jezelf om bij te slapen en je huishouden dat niet blijft liggen, doet enorm veel deugd.

Mama Edwina

Iedereen telt

Op woensdagnamiddag zijn ook de oudste kinderen thuis. Omdat kraamhulp Nelleke betrokkenheid van alle gezinsleden belangrijk vindt betrekt ze ook de oudere kindjes. Samen spelen ze een spel of helpen ze bij de verzorging of het koken als dat kan.

Wat kan kraamzorg voor jou betekenen?

Kan je net als Edwina soms moeilijk de zorgen uit handen geven? Maar wil je na je bevalling toch graag rust nemen en je huishouden op orde houden? Dan is kraamzorg misschien wel iets voor jou.

Neem een kijkje op onze kraamzorgpagina of bel ons op 078 15 25 35.

Bekijk ons aanbod

Aanvullende diensten

Ook interessant

Tips voor ontspannen feestdagen met je kinderen

Heeft je kind moeite met de drukte van de feestdagen? Dan heb je zeker iets aan de tips van onze opvoedingscoaches.

Lees meer