ICT-medewerker Conny blijft hier werken

Door Heleen Couvreur

Conny (45) is recent gestart als IT-medewerker bij de helpdesk. Een witte raaf tussen hoofdzakelijk mannelijke collega’s. Nooit saai, altijd onvoorspelbaar en veel lol. De extralegale voordelen en glijdende uren maken het haar als alleenstaande mama makkelijker.

Zoek je net als Conny een gevarieerde job met veel voordelen? Dan is een ondersteunende functie in de zorg, zoals IT, iets voor jou.

Bekijk nu onze vacatures

Hier ben je een mens, geen nummer

Conny lacht wat af binnen haar team. Ze kan 100% rekenen op de ondersteuning van haar collega’s. “Ik ben nog volop in opleiding en weet nog niet zoveel. Heb ik een vraag dan staan ze direct aan mijn bureau om te helpen. Ik krijg de ruimte om te leren op de werkvloer en sta er nooit alleen voor. Het zijn allemaal toffe mannen om mee samen te werken.”

"Ik voelde me direct thuis."

Een waaier aan troeven

Voor Conny zijn de voordelen binnen de zorgsector doorslaggevend. “Ik heb voor i-mens gekozen omdat ik uit de zorgsector kwam. Ik werkte er als helpdeskmedewerker binnen de psychiatrie.”

“In mijn zoektocht naar werk hield ik rekening met de ligging, de jobinhoud, de opleidingsmogelijkheden en de extralegale voordelen. Als alleenstaande mama vind ik dat allemaal belangrijk in een job.”

"In vergelijking met de privésector heb je meer extralegale voordelen en verlof."

“In mijn functie als ICT-medewerker kan je kiezen voor een firmawagen, krijg je maaltijdcheques, een hospitalisatieverzekering én een thuiswerkvergoeding. Dus ja, een hele waaier aan extralegale voordelen. Ik heb me serieus verbeterd.”

Wie doet de ochtendshift?

Binnen de helpdesk wordt met glijdende uren gewerkt. Onderling wordt besproken wie welke shift doet. “Dat wil zeggen dat je tussen 7u30 en 9u00 moet beginnen. Maar ik moet wel rekening houden met mijn collega’s.”

Verrassing

“En als je denkt: vandaag ga ik dat doen. Vergeet het maar. Er gaat altijd wel iets tussen komen. Elke dag ziet er anders uit en dat is het leuke aan ICT. Het is nooit saai op de werkvloer", sluit Conny af.

Wil je net als Conny de zorg bijstaan in een ondersteunende functie?

Maak mee het verschil voor anderen en geniet van een job met veel voordelen en een warm team.

Bekijk nu de vacatures voor ondersteunende functies

Ook interessant

Als ICT-medewerker in de zorg maak je mee het verschil

Video

ICT-medewerker Kristof en zijn collega's lachen samen heel wat af in hun team. De sfeer zit er goed, dat is duidelijk. D...

Lees Kristofs verhaal