Zorg is niet voor watjes

Door Heleen Couvreur

Annelies (38) is expert werving en selectie bij HR. Ze coördineert, ondersteunt en werkt projecten uit om nieuwe collega’s aan te trekken. Werken in de zorg is voor haar een heel bewuste keuze.

Maak mee het verschil

“Veel mensen vergeten dat wie in de zorg staat, ook ondersteund moet worden. HR is zo een ondersteunende dienst. Ze is niet alleen i-mens maar ook immens”, lacht Annelies.

Het verdient niet slecht hé, bij i-mens. Zeker niet. Maar daarvoor moet je het niet doen.

Omdat i-mens een grote organisatie is, heb je heel veel mogelijkheden om te groeien.

Niet voor watjes

Naast de voordelen om in de zorgsector te werken, heeft het voor Annelies ook een grote meerwaarde.

Het is niet voor iedereen weggelegd. Je moet het doen vanuit een motivatie om andere mensen te helpen.

"Er is veel vrijheid en flexibiliteit. Ik kan vrij flexibel mijn uren inplannen en mag mee mijn job vormgeven. Maar het is niet te onderschatten. Er ligt veel werk op de plank. Dat wil zeggen dat je ook veel kan betekenen."

Help: ik heb hulp nodig!

Vorig jaar had mijn man een ongeval. Hij was volledig immobiel met een zeer lange revalidatie tot gevolg. Daar sta je dan. Je werk, je man en 2 kleine kinderen. Dat was even wat te veel in 1 keer. Dan is het goed dat ik gewoon naar mijn werkgever kon bellen en zeggen: Kijk, ik ga dit niet trekken, ik heb hulp nodig.”

Dat je ook op moeilijke momenten kan rekenen op je collega’s kan Annelies bevestigen. “Ze zochten onmiddellijk in hun team naar een poetshulp en een verzorgende die mij kwamen ondersteunen. Zo had ik even wat ademruimte.”

Afstand is relatief

“Mijn collega’s zitten verspreid over heel het land. We werken ongelooflijk goed en nauw samen. Ondanks de afstand heb ik een goede band met hen. Als ik naar mijn team kijk, zie ik heel veel gemotiveerde en enthousiaste mensen.”

Voldoening

“Weten dat je een collega hebt geholpen of dat je meewerkt aan de vooruitgang binnen een project. Dat is op vandaag iets waar ik voldoening uit haal.”

Ben jij op zoek naar een uitdagende job, met veel variatie en flexibiliteit?

Dan is HR-medewerker iets voor jou.

Bekijk nu onze vacatures HR

Ook interessant