Gezinszorg, reddende engels voor mantelzorgers

Door Evelien De Cock

Verzorgende Rebecca samen met lachende Elsa

De dochter van Elsa (90) is mantelzorger van haar mama. Plots wordt ze zelf ziek en heeft Elsa nieuwe hulp nodig. Verzorgende Rebecca is de redder in nood. Twee keer in de week gaat ze bij Elsa langs om haar waar nodig te helpen.

Ben of ken je iemand die nood heeft aan zorg of hulp in huis?

Ongeacht jouw leeftijd of zorgbehoeften, helpen onze verzorgenden jou met je persoonlijke verzorging en huishouden.

Aanbod gezinszorg

Het maakt niet uit welke hulp je nodig hebt of welke leeftijd je hebt, onze verzorgenden helpen je graag met je persoonlijke verzorging en je huishouden. Ze zijn er voor jou wanneer je hun hulp het meest nodig hebt: overdag, maar ook ’s avonds, ’s nachts of in het weekend. Net als bij Elsa, kunnen ze ook een deel van het takenpakket van mantelzorgers overnemen.

Elsa en Rebecca, een gouden duo

Elsa (90 jaar) is soms kort van adem en heeft artrose in haar handen. Elke dinsdag en donderdag is verzorgende Rebecca 4 uur bij haar om haar te ondersteunen bij verschillende taken, afhankelijk van de hulp die Elsa op dat moment nodig heeft. Rebecca helpt bijvoorbeeld in het huishouden, ze kookt, warmt haar middageten op, geeft haar een mani- of pedicure en biedt haar een luisterend oor.

Rebecca heeft mijn leven op veel vlakken verbeterd. Ik kan haar niet meer missen.

Elsa, 90 jaar

Helpende handen voor mantelzorgers

Ook voor Elsa’s kinderen komt Rebecca’s hulp als geroepen. Omdat Rebecca een paar zorgtaken van hen overneemt, hebben zij meer tijd voor hun eigen gezin en privéleven.

Rebecca: "Mantelzorgers beseffen vaak niet hoe ver mijn hulp gaat. Ook voor een bezoek aan de apotheker of supermarkt kunnen ze me altijd inschakelen. Dat is voor mij een kleintje, maar voor hen een grote tijdsbesparing."

Ik kan veel betekenen voor Elsa en haar kinderen. Dat merk ik aan Elsa’s brede lach, de dikke ‘merci’ van een dochter of de ‘kom maar snel terug’ wanneer ik naar huis ga.

Rebecca, verzorgende

Een warme wederzijdse band

Elsa geniet enorm van Rebecca’s gezelschap en er wordt heel wat gelachen.

Rebecca: “Elsa houdt van flauwe mopjes en durft mij echt beet te nemen. Onlangs vroeg ik haar of ik mijn werk goed had gedaan. ‘Neen’, antwoordde ze met een serieus gezicht. Om vervolgens in lachen uit te barsten.”

Ook Rebecca haalt veel voldoening uit de zorg die ze geeft aan Elsa. “Ik merk dat ik echt gewaardeerd word. Als ik binnenkom, is Elsa altijd blij en als ik terug vertrek, voelt ze zich geholpen. Het feit dat ik haar zo kan helpen, geeft mij een goed gevoel.”

Tovert zorgen voor anderen ook een glimlach op jouw gezicht? Misschien is de job van verzorgende dan ook wel iets voor jou.

Extra zorg nodig?

Kan jij of iemand uit jouw omgeving extra zorg of hulp in huis gebruiken?

Doe gerust een beroep op onze verzorgenden en zorgkundigen. Zij helpen je met je huishouden en met je persoonlijke verzorging, ongeacht je leeftijd of zorgbehoefte.

Bekijk het aanbod gezinszorg

Aanvullende diensten

Ook interessant