In thuiszorg kan je zoveel betekenen

Door Evelien De Cock

Tom (50) werkte als logistiek medewerker in een rust- en verzorgingstehuis. Hij zag daar zorgkundigen aan het werk en werd geprikkeld. 'Dat wil ik ook', dacht hij. Zo gezegd, zo gedaan. Tom volgde een opleiding tot zorgkundige en koos, 14 jaar geleden, voor i-mens. Dat is een perfecte match.

Klopt jouw hart net als dat van Tom ook vuriger wanneer je voor anderen kan zorgen? Dan is een job als zorgkundige iets voor jou.

Bekijk nu onze vacatures als zorgkundige

Meerwaarde voor anderen

Op zijn fiets gaat zorgkundige Tom van klant naar klant voor hulp bij het koken, wassen, de persoonlijke verzorging, strijken, (samen) boodschappen doen … Hij haalt daar persoonlijk veel voldoening uit.

Zorgen voor anderen is voor mij heel belangrijk. Iedereen heeft recht op goede zorg.

Je steentje bijdragen

En daarvoor krijgt hij van de klanten veel terug: “Een paar jaar geleden was ik zorgkundige bij 2 jonge mensen. Ze hadden structuur nodig om hun leven terug op de rails te krijgen. Ik gaf hen een klein duwtje in de rug, en ze waren opnieuw vertrokken. Later kwam ik hen tegen in de supermarkt. Ze bedankten me voor de hulp. Dat deed heel goed."

Elke inspanning wordt beloond met enorm veel dankbaarheid.

Zelfstandig, maar nooit alleen

Tom houdt van de zelfstandigheid in zijn job: "Op mijn fiets toer ik langs de klanten. Het is leuk dat ik mijn dag zo kan invullen."

Maar hij staat er nooit alleen voor. Hij is steeds omringd door een team van topcollega’s. "We horen elkaar voortdurend en om de 3 maand gaan we samen eten. Bij vragen helpt iedereen elkaar direct. Ook als je eens niet kan, is er altijd wel iemand die wil inspringen.”

Hulp van handige tools

Ook technisch voelt Tom zich ondersteund. “Onze planning en onze prestaties staan in onze smartphone. Vroeger moesten de klanten nog een papier aftekenen. Nu vinken ze mijn prestaties af via mijn werktelefoon. Ook ons verlof brengen we zo in orde. Dat is handig werken.”

Ondertussen is Tom 14 jaar aan de slag als zorgkundige. Hij heeft nog geen enkele seconde spijt van zijn switch:

Ik zie geen nadeel aan werken bij i-mens. Na 14 jaar doe ik het nog elke dag met evenveel zin.

Klopt jouw hart ook vuriger wanneer je voor anderen kan zorgen?

Dan is een job als zorgkundige misschien iets voor jou.

Bekijk nu onze vacatures als zorgkundige

Ook interessant