Een dag uit het leven van vroedvrouw Martine

Een vroedvrouw begeleidt je in je vertrouwde omgeving, zowel voor als na je bevalling. Benieuwd waarin hij of zij je precies bijstaat? Een doorsnee dag van een vroedvrouw geeft je een 1ste indruk.

Klaar om erin te vliegen!

De dag start om 08.30 uur met het beantwoorden van mails en enkele telefoontjes doen.

Ik pas dagelijks mijn agenda aan, want baby's kiezen zelf wanneer ze geboren worden.

De 1ste huisbezoeken

Om 10 uur bel ik aan bij mama Dorien. Haar baby, June, is ondertussen 5 weken oud. June heeft last van krampjes. We overlopen de voeding en ik geef haar tips om de krampjes te verzachten.

Een uur later sta ik aan de deur van mijn volgende mama, Stefanie. Haar baby, Tuur, is 3 dagen geleden geboren. Ze is gisterenavond thuisgekomen van het ziekenhuis. Ik kijk zowel Stefanie als Tuur helemaal na.

We overlopen de borstvoeding en ik prik bij baby Tuur nog de hielprik terwijl hij bij mama drinkt.

Allebei doen ze het goed. We maken een nieuwe afspraak voor morgen.

Overleg en lunch in 1

Ik kom aan op een lokaal overleg met het Expertisecentrum Kraamzorg het Amerijtje. Ik maak van de gelegenheid gebruik om zelf wat energie op te doen en ik eet hier ook mijn lunch op.

Toekomstige mama's

Om 14 uur is het tijd voor een bezoek aan toekomstige mama Nele. Ze verwacht haar 2de kindje binnen 3 maanden. Ik kijk Nele volledig na en we luisteren naar de harttoontjes van de baby.

Ook beantwoord ik de vragen die ze nog heeft over het verloop van de zwangerschap. Ik kan haar gerustgesteld achterlaten. Binnen een maand kom ik terug.

Een uur later kom ik aan bij toekomstige mama Katrien. Ze verwacht binnen 4 maanden haar 1ste baby. Ze wil haar graag laten bijstaan door 1 van onze kraamverzorgenden eens de baby er is.

Ik maak samen met haar het kraamdossier in orde.

Tussen 16.30 en 17 uur beantwoord ik nog enkele mails. Ik stel ook mijn agenda al op voor morgen. Nadien sluit ik mijn pc af. Ik blijf wel nog telefonisch bereikbaar voor mijn patiënten.

Afsluiten met een workshop

Om 19.30 uur geef ik een workshopBaby op komst’. Er zijn 5 koppels aanwezig. Rond 21.30 uur kijk ik terug op een aangename werkdag!

Wat kan een vroedvrouw voor jou betekenen?

Ontdek onze pagina vroedvrouw aan huis of bel ons op 078 15 25 35.

Bekijk ons aanbod

Ook interessant