i-mens is een warme thuiszorgorganisatie die met heel wat diensten, waaronder thuisverpleging, zorg aan huis brengt. Als thuisverpleegkundige kom je bij de patiënt thuis, wat voor een heel andere dynamiek zorgt dan in het ziekenhuis.

Op deze pagina vind je alles over een stage als verpleegkundige bij i-mens.

Snel naar:

Waarom stage lopen bij i-mens?

Als onafhankelijke zorgorganisatie is i-mens er voor iedereen, van voor de geboorte tot en met de laatste levensfase. Als verpleegkundige kom je dus met een heel divers publiek in contact.

We gaan geen uitdaging uit de weg. Thuisverpleging is al lang niet meer wat het geweest is. De maatschappij evolueert. Patiënten moeten sneller het ziekenhuis verlaten en thuis herstellen. Daardoor is de thuisverpleging veel technischer dan vroeger, denk aan oncologische behandelingen, antibioticatoediening via infuustherapie ...

Een thuisverpleegkundige is van alle markten thuis. Naast specifiek technische verpleegkundige zorgen, zijn er ook heel wat hygiënisch verzorgende taken. Er is dus heel wat variatie in de job.

Tot slot is er ook het menselijke aspect. Als thuisverpleegkundige kom je maanden, soms jaren, bij de patiënt thuis waardoor je de mogelijkheid krijgt om een warme band op te bouwen, soms zelfs van generatie op generatie.

Vraag je stage thuisverpleging aan >

Wat leer je bij i-mens?

Als thuisverpleegkundige staat je een waaier aan boeiende taken te wachten. Zo zal je instaan voor wond- en stomazorgen, infuustherapie en hygiënische verzorging. Ook zal je sondages uitvoeren, inspuitingen toedienen, een porth-a-cath aanprikken en zo veel meer. Een uitgebreide lijst vind je in onze onthaalbrochure.

Naast deze zorgkundige en technisch verpleegkundige handelingen zal er tijdens jouw stage ook aandacht gaan naar zaken die de zorg faciliteren. Denk aan werken met ons elektronisch verpleegdossier, een patiëntenoverleg bijwonen, een multidisciplinair overleg (MDO) bijwonen ...

Jouw stagementor begeleidt je om jouw kennis om te zetten in de praktijk. Je krijgt ook dagelijks feedback van de verpleeg- of zorgkundige met wie je mee op stap gaat. Zo kan je inspelen op jouw sterke punten en groeien in jouw werkpunten. In functie van jouw opleidingsjaar en de duurtijd van jouw stage, voorzien we 1 of meerdere evaluatiemomenten. Dat gebeurt steeds in samenspraak met jouw (hoge)school.

In de onthaalbrochure lees je hoe je je kan voorbereiden op de stage. Ook staat er wat we van jou voor en tijdens de stage verwachten, net als de aanspreekpunten bij wie je terecht kan.

Waar kom je terecht als stagiair(e)?

i-mens is actief in heel Vlaanderen en in Brussel. De organisatie is opgedeeld in 4 zorgregio’s. Als stagiair(e) ben je altijd op stap met je stagementor of diens collega. We proberen je te koppelen aan een patiëntenronde binnen een equipe in jouw buurt. Waar je de verpleegkundige/zorgkundige treft om de ronde te starten, wordt op voorhand afgesproken. Met de equipe wordt maandelijks afgesproken op kantoor.

Wat verwachten wij van jou?

Aandacht voor persoonlijke hygiëne vinden we heel belangrijk. Zo heb je korte nagels zonder versiering, kan je je onderarmen makkelijk ontbloten, zijn je haren vastgebonden ...

Je neemt een professionele houding aan ten opzichte van patiënten en collega’s en respecteert het beroepsgeheim. Je grijpt leerkansen door vragen te durven te stellen en je te laten uitdagen. Vraag ook zeker actief naar feedback. Tot slot is het belangrijk dat je inzicht hebt in de algemene werking van i-mens. Die vind je terug op onze website.

Wat bieden wij jou?

Wij zorgen voor een professionele begeleiding waarbij je ruimte krijgt om vragen te stellen, feedback te krijgen en geëvalueerd te worden. Wij zorgen voor het nodige materiaal zoals handschoenen of handalcohol. Dat hoef je dus niet zelf mee te nemen.

Wie kan stage lopen bij i-mens?

Als jij een opleiding verpleegkunde volgt, kan je bij ons stage lopen. Of je een bachelor of HBO5-opleiding volgt, maakt niet uit.

Voor laatstejaarsstudenten die een lange stageperiode zullen lopen, voorzien we een aangepast traject. Je maakt dan kennis met de hele organisatie, al blijft de hoofdfocus natuurlijk op de leermomenten bij de patiënt zelf.

Ook als student zorgkunde kan je een stageplaats aanvragen, al zijn die plaatsen beperkt.

Masterstudenten en HAIO’s die op zoek zijn naar werkveldverkenning kunnen onderaan deze pagina een stageaanvraag indienen. We bekijken samen met jou wat interessant en haalbaar is.

Wat zeggen anderen?

Heel wat studenten deden het jou al voor en hadden als stagiair(e) verpleegkunde een boeiende tijd. Lees hieronder enkele getuigenissen.

Van stage en studentenjob tot vaste job bij i-mens

"Vanaf dag 1 kwam ik in een warm team terecht. Ondanks dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is hebben we toch ook vaak gelachen, en dat is nodig om verder te gaan. Dankzij mijn studentenjob wist ik onmiddellijk dat een job als thuisverpleegkundige op mijn lijf geschreven is."

- Sara, thuisverpleegkundige

Lees Sara's verhaal

Veelzeggende quotes van stagiair(e)s

"Ik had een leuke mentor die open stond voor mij als student. Ze gaf me ook de ruimte om te oefenen."

"Dankzij mondelinge feedback kon ik mezelf meteen verbeteren waar nodig."

"Mijn stagebegeleider liet me voelen dat ik erbij hoorde en gaf me goede raad."

Van student naar collega

i-mens hecht veel waarde aan het aanbieden van stageplekken. Studenten zijn met hun frisse blik een meerwaarde voor onze werking. Extra troef is dat we je nadien kunnen bellen voor vast werk. Als jij bij de aanvang van je stage doorgeeft dat we jou mogen contacteren, kom je in de wervingsreserve terecht. Zodra er een vacature is, nemen wij met jou contact op. Wij willen immers elke goede kracht aan boord houden. Je goed registreren bij de start van de stage, is dus zeker interessant! Heb jij na je stage je hart helemaal verloren voor de thuisverpleging bij i-mens?

Bekijk onze vacatures als toekomstige collega verpleegkundige

Hoe een stage aanvragen?

Het is meestal de (hoge)school die de stageplek aanvraagt. Die kan rechtstreeks ons stagebureau contacteren via HRM_stages@i-mens.be. Wij geven de (hoge)school de nodige informatie over hoe we te werk gaan.

Sowieso contacteren we de scholen 2 keer per jaar om eventuele stageaanvragen te bespreken en beschikbare stageplaatsen toe te wijzen. Wil jouw school deze mail ook krijgen? Geef dan de contactgegevens door via HRM_stages@i-mens.be.

Ben je als student zelf op zoek naar een stageplaats? Dan kan je hieronder een aanvraag doen.

Stage aanvragen

Naar welk soort stage ben je op zoek?

Bv. Zijn er stagevrije momenten voorzien? Heb je vaste stagedagen?

Je persoonlijke gegevens

Vul je geboortedatum als volgt in DD/MM/JJJJ.
Duid 1 of meerdere mogelijkheden aan.

Contactpersoon school

Vul hieronder de gegevens van de contactpersoon van je school in.