Waarvoor een beroep doen op thuisverpleging?

Zuurstoftherapie

Zuurstoftherapie kan perfect in jouw vertrouwde thuisomgeving, bijvoorbeeld via een neusbril of een masker. Zuurstof wordt enkel op voorschrift van een arts toegediend aangezien dit een geneesmiddel is. Jouw thuisverpleegkundige geeft je hierin de nodige ondersteuning en zorg ervoor dat de behandeling zo comfortabel mogelijk verloopt.

Tracheazorg

Tracheazorg is nodig bij mensen die over een tracheostomie beschikken. Dit is een chirurgische aangelegde opening van de luchtpijp (trachea) naar de buitenkant. Het garandeert de ademhaling bij bepaalde aandoeningen. Een tracheostomie is vaak definitief, maar kan ook tijdelijk zijn. Onze thuisverpleegkundige komt langs voor de verzorging van de tracheostomie om luchtweginfecties, huidirritatie en wondjes te voorkomen.

Aspiratie

Aspiratie is nodig wanneer er teveel slijmen aanwezig zijn in de luchtwegen. Of wanneer het lichaam moeite ondervindt om de aanwezige slijmen op te hoesten en zo te verwijderen. Hierdoor wordt de ademweg geblokkeerd. Dit kan erg oncomfortabel aanvoelen. Jouw thuisverpleegkundige zal met behulp van een aspiratietoestel de overtollige slijmen wegzuigen uit de luchtwegen. De behandeling gebeurt steeds op voorschrift van de arts.

Longen en luchtwegen aanvragen

Over de aanvraag

Moet de zorg binnen de 48u of in het weekend opgestart of aangepast worden? Geef dit dan telefonisch door. Wij zijn 24u/24 en 7d/7 bereikbaar via: 078 15 25 35.

Over de klant

Voor wie is deze dienst of zorg bedoeld?

Vul hier de contactgegevens in van de persoon die we mogen contacteren bij vragen of updates over deze aanvraag.